Juhe

Miso juha

(Foto: Diana Anđelić)

Juha je pripravljena po načelih livingstonske diete. Pri livingstonskih receptih za juhe gre izključno za najrazličnejše tople in hladne zelenjavne juhe, ki pa se od tistih, ki smo jih vajeni iz običajne kuhinje, razlikujejo predvsem po tem, da združujejo različne vrste zelenjave in sadja, tudi takšne, ki jih pri nas nismo vajeni in ki sicer znanim juham podelijo nove, zanimive okuse.

Potrebujete (za 4 porcije.)

½ skodelice alg vakame
1 skodelica zelja, narezanega na tanke rezine
1 srednje velik korenček, narezan
1 srednje velika svetlo čebula, narezana
1/2 kg špinače ali blitve, narezane
2 žlici olivnega olja
1 žlica miso paste

Priprava

1. Alge namakajte v skodelici vode vsaj 15 minut. Razrežite jih na majhne koščke oziroma rezance.
2. Medtem ko se alge namakajo, pripravite ostalo zelenjavo. Zelje, čebulo in korenček podušite na olivnem olju.
3. Dodajte še dve skodelici vode, alge in vodo, v kateri so se namakale. Kuhajte 20 minut.
4. Miso pasto zmešajte v skodelici, v katero ste vlili majhno količino juhe. Mešanico vlijte v juho, temeljito premešajte in ponudite.

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več