Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Juhe

Miso juha

(Foto: Diana Anđelić)

Juha je pripravljena po načelih livingstonske diete. Pri livingstonskih receptih za juhe gre izključno za najrazličnejše tople in hladne zelenjavne juhe, ki pa se od tistih, ki smo jih vajeni iz običajne kuhinje, razlikujejo predvsem po tem, da združujejo različne vrste zelenjave in sadja, tudi takšne, ki jih pri nas nismo vajeni in ki sicer znanim juham podelijo nove, zanimive okuse.

Potrebujete (za 4 porcije.)

½ skodelice alg vakame
1 skodelica zelja, narezanega na tanke rezine
1 srednje velik korenček, narezan
1 srednje velika svetlo čebula, narezana
1/2 kg špinače ali blitve, narezane
2 žlici olivnega olja
1 žlica miso paste

Priprava

1. Alge namakajte v skodelici vode vsaj 15 minut. Razrežite jih na majhne koščke oziroma rezance.
2. Medtem ko se alge namakajo, pripravite ostalo zelenjavo. Zelje, čebulo in korenček podušite na olivnem olju.
3. Dodajte še dve skodelici vode, alge in vodo, v kateri so se namakale. Kuhajte 20 minut.
4. Miso pasto zmešajte v skodelici, v katero ste vlili majhno količino juhe. Mešanico vlijte v juho, temeljito premešajte in ponudite.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.