Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Glavne jedi

Zelenjavna pica

(Foto: Jupiterimages)

Pica, usklajena z livingstonsko dieto.

Potrebujete (za 4 osebe)

 za testo:

  • 1/2 kg polnozrnate moke
  • 1 zavitek suhega bio kvasa
  • ½ žličke morske soli
  • približno 0,5 l mlačne vode
za paradižnikovo omako:
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 dcl narezane čebule
  • 3 stroke nasekljanega česna
  • 6 dcl svežega ali vloženega narezanega paradižnika
  • 1 tubo paradižnikove mezge
  • 1 žlico suhega origana
  • 1 žlico suhe bazilike
  • morsko sol po okusu
  • poper po okusu (neobvezno)
za oblogo:
  • 1 na rezance narezano papriko
  • 1 na kolobarje narezano čebulo
  • 2 dcl narezanih gob
  • 1 na rezine narezan jajčevec
  • suhe paradižnike
  • sveže vejice bazilike
  • 3 stroke nasekljanega česna
  • sojin sir

Priprava

1. V moko vmešajte kvas in sol. Dolivajte mlačno vodo, da dobite prožno, vendar ne premehko testo.
2. Testo naj vzhaja na toplem toliko časa, dokler ga ni še enkrat več.
3. Medtem ko testo vzhaja, pripravite paradižnikovo omako. V ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo in česen, da posteklenita, vendar ne porjavita. Dodajte paradižnik, paradižnikovo mezgo ter origano in baziliko. Kuhajte toliko časa, da se omaka zgosti. Po potrebi dodajajte vodo. Omako lahko kuhate različno dolgo, odvisno od tega, ali želite, da je paradižnik povsem razkuhan ali ne.
4. Kuhano omako lahko zmeljete v multipraktiku, vendar to ni nujno.
5. Vzhajano testo razdelite na dva dela (če boste pico pekli v okroglih modelih), ali pa ga razvlecite po pekaču. Testo premažite z dobrim olivnim oljem, prelijte ga s paradižnikovo omako, nato pa pico obložite še z narezano zelenjavo. Posujte s svežo baziliko, soljo, poprom in česnom. Nato pico posujte še z nastrganim sojinim sirom.
6. Pico pecite v vnaprej segreti pečici (240 °C) kakih 15 minut oziroma toliko časa, da je zlato zapečena.

Primerno za bolnike z rakom.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.