Glavne jedi

Vegetarijanska ponev z rižem

(Foto: Shutterstock)

Zelenjavna jed, usklajena z livingstonsko dieto.Temeljna načela pripravljanja zelenjavnih jedi po livingstonski dieti so raznolikost, obilnost in okusnost.

Potrebujete (za 5 do 6 oseb)

  • 1 šopek mlade čebule (7 do 8 čebulic)
  • 1 nasekljan strok česna
  • 1 nasekljana velika zelena
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 do 4 velike sveže gobe
  • 1,5 dcl na drobno narezanega belega zelja
  • 9 dcl kuhanega hladnega rjavega riža
  • 2,5 žlice sojine omake
  • črni poper po okusu
  • 1 zavitek prekajenega tofuja ali sejtana, narezanega na kocke.

Priprava

1. V veliki ponvi segrejte olje. Dodajte čebulo, česen in zeleno ter pecite približno 3 minute. Pazite, da čebula in česen ne porjavita!
2. Dodajte gobe in zelje ter kuhajte še 2 minuti.
3. Dodajte riž. Zmanjšajte temperaturo na srednjo stopnjo in kuhajte še 3 do 4 minute.
4. Dodajte sojino omako, poper in prekajeni tofu ali sejtan. Na hitro popecite in postrezite vroče.

Primerno za bolnike z rakom.

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več