Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Glavne jedi

Bučke, polnjene z gobami in beluši

(Foto: Diana Anđelić)

Zelenjavna jed, usklajena z livingstonsko dieto.Temeljna načela pripravljanja zelenjavnih jedi po livingstonski dieti so raznolikost, obilnost in okusnost.

Potrebujete

  • 2 veliki bučki
  • 1 dcl drobno narezanih vršičkov belušev (surovih ali rahlo pokuhanih)
  • 1 drobno narezan paradižnik
  • 1 drobno narezana čebula
  • 2 dcl narezanih gob
  • ½ žličke origana ali sladke bazilike
  • 4 dag zdrobljenih sezamovih semen
  • ¾ dcl vode
  • 1 žlico zelenjavne začinke
  • 1 žlico jedilnega kvasa

Priprava

1. Bučke prerežite in iz polovic z žlico odstranite semena in mehki del mesa.
2. Polovice očiščenih bučk 5 minut kuhajte v slani vodi. Pazite, da se ne prekuhajo, saj morajo ostati trdne.
3. Sredico bučk narežite ter jo pomešajte z beluši, čebulo, gobami, paradižnikom in začimbami.
4. V multipraktik dajte zdrobljena sezamova semena, vodo, kvas in zelenjavno začinko. Mešajte, da dobite enotno zmes, in jo dodajte zelenjavi. Vse skupaj temeljito premešajte.
5. Z zelenjavno zmesjo nadevajte bučke.
6. Postrezite takoj, skupaj z oreščki. Na osebo potrebujete približno 0,5 dcl oreščkov.

Različica:
Polnjene bučke dajte v vročo pečico in jih rahlo popecite. Postrezite jih takoj ali hladne.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.