Glavne jedi

Ajdov kruh na hitro

Ajdov kruh na hitro
Ajdov kruh na hitro (Foto: Malinca)

Obožujete domač in še topel kruh? Brez večjega truda in izredno hitro lahko pripravite domač ajdov kruh kar sami.

Potrebujete

  • 300 g ajdove moke
  • 200 g pirine bele moke*
  • 1 žlica psiliuma oziroma indijskega trpotca
  • 1 žlica semen čija
  • 1 žlička soli
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 1 žlička vinskega kamna ali pecilnega praška
  • 7 dl gazirane vode

*Lahko uporabimo tudi samo ajdovo moko (500 g). V tem primeru ima kruh zelo izrazit okus po ajdi.

Priprava

Pečico nastavimo na 180 stopinj – vroč zrak. Suhe sestavine vsujemo v posodo in jih dobro premešamo. Dodamo še gazirano vodo in s kuhalnico dobro premešamo. Dobimo maso, ki je mehka in rahlo lepljiva. S peki papirjem obložimo manjši pekač in vanj zvrnemo maso. S kuhalnico jo oblikujemo v hlebček in ga damo v pečico za eno uro na 180 stopinj.


Še več receptov najdete na malinca.si

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več