Glavne jedi

Jajca na oko za zajtrk

  • Malinca Nastja ter Malinčini ambasadorki Eva Ahačevič Pakiž in Tamara Lesinšek
  • February 11, 2019
  • (09 Comments)
Jajca na oko za zajtrk
Jajca na oko za zajtrk (Foto: Malinca)

Mnogi za zajtrk še vedno prisegajo na okusna jajca na oko, ki pa jih je treba znati pravilno pripraviti.

Potrebujete (za 2 osebi)

  • 2 zvrhani žlički ocvirkov v masti
  • 4 jajca
  • parmezan oziroma sir za ribanje
  • sol
  • poper
  • kruh
  • po želji češnjev paradižnik za dekoracijo

Priprava

V ponev damo ocvirke v masti in počakamo, da se mast stopi. Na ocvirke ubijemo štiri jajca in ponev pokrijemo s pokrovko. Medtem ko se jaj-ca pečejo, v posebno posodico naribamo malo sira. Ko so jajca primer-no pečena, jih vzamemo iz ponve in takoj posujemo s sirom. Poljubno popramo in solimo.Postrežemo s kruhom. Lahko postrežemo tudi popečen opečenec, če pa želimo, lahko zraven dodamo še češnjev paradižnik.

Še več receptov na malinca.si/blog/recepti

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več