Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Sladice

Jabolka v srajčki

Jabolka v srajčki
Jabolka v srajčki (Foto: Malinca)

Uravnavajo krvni sladkor, urejajo prebavo in znižujejo stresni hormon kortizol. Ja, tako mogočna so jabolka. Sadež, ki si je zaradi številnih pozitivnih lastnosti prislužil mesto v številnih mitih, legendah in pravljicah. Z obilico hranil in antioksidantov jabolka poskrbijo tudi za trden imunski sistem, zato si jih privoščimo čim večkrat.

Potrebujete

  • 2 jabolki
  • 1 lonček pirine moke
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 1 žlico kokosovega sladkorja
  • ščepec soli
  • ščepec cimeta
  • 1/3 lončka rastlinskega mleka
  • 1/3 lončka mineralne vode
  • ½ žličke burbonske vaniljeve paste
  • sončnično olje

Priprava

Jabolki olupimo, narežemo na kolobarje in odstranimo sredico. Pripravimo maso, podobno tisti za palačinke, a precej gostejšo. Zmešamo moko, pecilni prašek, kokosov sladkor, sol in cimet. Dodamo mleko, radensko in burbonsko vaniljevo pasto. Če je masa pregosta, dodamo še malo tekočine, v nasprotnem primeru pa moke.

Dno ponve prekrijemo z oljem in počakamo, da se segreje. Kolobarje jabolk najprej pomočimo v maso, nato pa obe strani pečemo do zlato rjave barve. Če se prehitro obarvajo rjavo, zmanjšamo ogenj. Pečena jabolka položimo na papirnato brisačko in še topla pojemo.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.