Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Juhe

Hladna paradižnikova juha

Hladna paradižnikova juha
Hladna paradižnikova juha

Paradižnik je najboljši v solatah vseh vrst, z baziliko in z vrsto drugih zelišč za čudovito zaokrožen okus. Za popestritev in osvežitev pa lahko pripravimo tudi juho iz surovega paradižnika.

Priprava

Paradižnik po potrebi operemo in izrežemo osnove pecljev. Narežemo ga na kose in zmešamo s paličnim mešalnikom. Gosto tekočino, ki ji lahko rečemo tudi juha, vlijemo v skodelice, v vsako prilijemo malce sojine omake in oljčnega olja ter dodamo ščepec drobno narezane bazilike, malo sesekljanega česna in nekaj koščkov zelenjave za okras. Premešamo in pojemo kar takoj ali pa ponudimo ohlajeno.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.