Predjedi

Jajca s hrenom

Jajca s hrenom
Jajca s hrenom

V kulinariki hren uporabljamo za začinjanje omak, kot prilogo mesnim in ribjim jedem, pa tudi v izdelkih iz majoneze in gorčice.

Priprava

Srednje veliko korenino hrena naribamo, malo pustimo, da se prevetri, v ta namen ga lahko tudi operemo. Skuhamo in narežemo štiri jajca, dodamo hren, kis, sončnično in bučno olje, sol in poper. Dobro premešamo in postrežemo s prekajeno šunko.

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več