Predjedi

Domači jogurt

(Foto: Domači jogurt)

Domači jogurt izdelamo iz pasteriziranega mleka.

Priprava

  • Surovo mleko je potrebno prekuhati na vsaj 74 stopinjah, ni pa ga treba zavreti.
  • Prekuhano mleko nato ohladimo.
  • V liter toplega mleka vmešamo lonček navadnega kupljenega jogurta in postavimo v pečico, ogreto na 50 stopinj.
  • Pečico ugasnemo in po približno 12 urah ali čez noč je jogurt pripravljen.

Domače izdelke iz surovega mleka hranimo v hladilniku in jih čim prej porabimo, da se v njih ne bi razrasli zdravju škodljivi mikroorganizmi.

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več