Predjedi

Kisli kruh iz moke tatarske ajde in oljne kadulje

Kisli kruh iz moke tatarske ajde in oljne kadulje
Kisli kruh iz moke tatarske ajde in oljne kadulje

V kislem kruhu iz tatarske ajde z dodatkom moke iz chia semen (oljne kadulje) se kljub toplotni obdelavi ohranijo tako antioksidanti kot maščobne kisline. Zakaj si ga ne bi pripravili tudi vi?

Potrebujete

  • 450 g moke tatarske ajde
  • 50 g moke oljne kadulje
  • 10 g kvasa
  • 10 g kislega nastavka
  • 350 ml tople vode
  • 6 g soli

Priprava

Za boljši izkoristek nenasičenih maščobnih kislin zrnje oljne kadulje neposredno pred pripravo testa zmeljemo v moko. Moko oljne kadulje zmešamo z moko tatarske ajde. Dodamo kvas, kisli nastavek, vodo in sol in vse sestavine dobro premešamo in zamesimo v testo, ki ga gnetemo približno 5 minut. Testo pustimo vzhajati na sobni temperaturi 30 minut. Testo ponovno pregnetemo in pustimo vzhajati še 60 minut. Po pretečenem času testo razporedimo v primeren model za peko kruha in ga pečemo v pečici na 200 °C približno 45 minut oziroma dokler se skorjica kruha rahlo ne obarva.

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več