Juhe

Špargljeva juha s parmezanom

Špargljeva juha s parmezanom
Špargljeva juha s parmezanom (Foto: Malinca Nastja)

V sezoni špargljev ni boljšega kot sveža špargljeva juha, ki je božanskega okusa, hkrati pa odličen čistilec telesa.

Potrebujete (za 2 osebi)

  • 500 g zelenih špargljev
  • 1 strok česna
  • 1 svežo čebulo
  • 50 g parmezana
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 žlico masla
  • 1 žlico olivnega olja
  • 1/2 bio zelenjavne jušne kocke

Priprava

Čebulo, česen in šparglje (razen vršičkov) narežemo na drobne koščke in vse skupaj pražimo na maslu 10 minut. Nato dodamo pol litra vrele vode, v kateri smo stopili polovico jušne kocke. Kuhamo 20 minut, nato dodamo parmezan in kislo smetano. Vse skupaj dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom. Na žlici olivnega olja prepražimo špargljeve vršičke in z njimi okrasimo juhico. Po vrhu pa lahko naribamo še parmezan.

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več