Sladice

Veganski čokoladni sladoled

  • Tereza Poljanič, www.teresamisu.com
  • February 11, 2019
  • (09 Comments)
Veganski čokoladni sladoled
Veganski čokoladni sladoled (Foto: Tereza Poljanič)

Za čokoladni sladoled potrebujemo malce več časa, a je vreden vsake minute, pa še veganski je.

Sladoled ni le poslastica, ki nas poživi, odžeja in ohladi, ampak ima tudi visoko energijsko vrednost, seveda tisti sladoled, ki ga pripravimo sami doma. Ni lepšega kot zdrav sladoled, za katerega vemo, kaj smo dali vanj in se brez slabe vesti pregrešimo.

Potrebujete

  • 1 konzervo polnomastnega kokosovega mleka
  • 1 jušna žlico koruznega škroba ali marantine moke (arrowroot starch)
  • 1 čajno žličko vanilje
  • ščep soli
  • 3 jušne žlice presnega kakava v prahu

Priprava

Odpremo kokosovo mleko in ga prelijemo v ponev. Zavremo z vaniljo, škrobom, soljo in kakavom v prahu. Mešamo približno pet minut, dokler se masa malo ne zgosti. Postavimo jo v hladilnik za vsaj 3-4 ure, da se ohladi.

Nato uporabimo naš aparat za izdelovanje sladoleda (dobimo ga v trgovinah po zelo ugodni ceni). Vlijemo v aparat in nadaljujemo po navodilih proizvajalca. Če aparata nimate, lahko poskusite tako, da maso postavite v zamrzovalnik in jo premešate vsakih 20 minut. Postrezite v kornetu ali s svežim sezonskim sadjem.

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več