Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Sladice

Hrustljav drobljenec

Hrustljav drobljenec
Hrustljav drobljenec (Foto: Tereza Poljanič)

Drobljenec je narejen en, dva tri! Ne potrebujete veliko sestavin in prav vse so zamenljive. Namesto mandljev lahko uporabite tudi ostale oreščke in če niste vegani, uporabite maslo namesto kokosovega olja, igrajte se tudi z začimbami ali pa dodajte malo ruma.


Potrebujete

  • 1 skodelico ovsenih kosmičev
  • 1 skodelico mandljev
  • pol skodelice pirine ali ajdove moke
  • 1 manjšo skodelico kokosovega sladkorja
  • 2 jušni žlici javorjevega sirupa
  • 1 čajno žličko cimeta
  • ščep soli
  • 8 jušnih žlic kokosovega olja (strjenega)
  • 8 marelic in sliv (ali sadja v sezoni)
  • 1 jušno žlico marantine moke ali koruznega škroba

Priprava

Sprva razrežite marelice in slive. Postavite jih v posodo in premešajte z marantino moko, pustite na strani. Nato v multipraktiku premešajte ovsene kosmiče, mandlje, moko, kokosov sladkor, sol in cimet. Nato dodajte kokosovo olje in javorjev sirup. Na hitro premešajte.

V pekač položite sadje in po vrhu razdrobite drobljenec. Pecite 20 minut pri 180 stopinj Celzija ali dokler drobljenec ne postane rjavkaste barve. Vzemite iz pečice in postrezite s kokosovo stepeno smetano ali sladoledom in jogurtom.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.