Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Sladice

Bučna veganska pita

Bučna veganska pita
Bučna veganska pita

Na Novi Zelandiji se mi zdi, da je sezona buč kar celo leto. Kljub temu, da smo sredi poletja, je buč na pretek in to tudi veselo izkoriščam. V kuhinji ustvarjam prav vse, kar lahko, od bučnih njokov do bučnih sladic. In tale je ena mojih najljubših. Zdrava bučna pita z brezglutensko skorjico. Okus ima po sladkem pudingu s tradicionalnimi zimskimi začimbami. Pita je še boljša, če jo postrežete naslednji dan s sladoledom brez sladkorja ali pa z jogurtom.

Potrebujete


Za testo:

  • 60 g masla ali kokosovega olja, stopljenega
  • 1 skodelico mandljeve moke
  • 1 skodelico ajdove moke
  • 1 jušno žlico hladne vode
  • ščep soli
  • 1 jušno žlico kokosovega sladkorja (po želji)

Za nadev:
  • 3 jajca
  • pol skodelice medu ali drugo tekoče sladilo
  • 1,5 skodelice bučnega pireja (1/4 spečene buče, ki jo zblendamo v pire/kašo)
  • tri četrt skodelice kokosove smetane ali kisle smetane (vsaka smetana bo v redu)
  • 1 čajno žličko cimeta
  • četrtino čajne žličke muškatnega oreščka
  • četrtino čajne žličke klinčkov
  • pol čajne žličke ingverja
  • ena do dve jušni žlici maranta (arrowroot) ali koruznega škroba
  • naribano lupino ene limone

Priprava

Najprej naredite testo. Zmešajte mandljevo moko, ajdovo moko, kokosov sladkor in sol. Nato dodajte maslo (na sobni temperaturi) in vodo, oblikujte v kroglo. Postavite v hladilnik za vsaj 20 minut. Nato testo oblikujete na dno modela za pite, prešpikajte z vilicami in pecite 6 minut na 180 stopinj Celzija. Odstranite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladi.

Za bučno kremo je zelo enostavno. Samo postavite vse v mešalnik in zmiksajte, dokler ne dobite gladke zmesi. Polijte čez testo. Pecite približno 50 minut. Ko bo pečena se bo naredila tudi razpoka po vrhu. Postrezite s sladoledom/smetano ali jogurtom.


Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.