Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Sladice

Malinina pita

Malinina pita
Malinina pita

Malinina pita je idealna sladica tako za tople kot zimske dni! Maline sodijo med najbolj zdrava živila in ne zahtevajo prevelike predpriprave. Obožujem okus slastne malinine pite, ki doda kiselkast okus, hruške pa uravnotežijo okus s sladkim. Njami! Pita je lahko veganska, brezglutenska in brez sladkorja.

Potrebujete

Testo:

  • 1 skodelico ovsenih kosmičev (brez glutena, če je potrebno)
  • 1 skodelico makadamij
  • pol skodelice riževega sirupa ali medu
  • pol skodelice kokosovega olja
  • 1 čajno žlička vanilje
  • 0,5 čajne žličke soli
  • 150-200 g ajdove moke (počasi dodajamo do zaželene konsistence)

Nadev:
  • 2 hruški
  • 2 skodelici malin
  • pol skodelice medu
  • 2 jušni žlički chia semen
  • 6 jušnih žlic kokosove vode ali navadne vode
  • četrt skodelice kokosovega olja (stopljenega)
  • 1 čajno žlička vanilje

Priprava

Ovsene kosmiče dodajte v blender in zblendajte, dokler ne dobite ovsene moke. Dodajte še makadamije in zblendajte, dokler ne dobite drobne teksture. Mešanico dodajte v skledo in ji primešajte vse ostale sestavine. Pregnetite z rokami in pustite stati vsaj 20 minut v hladilniku. Medtem naredite nadev.

Zmešajte chia semena s kokosovo vodo in pustite na strani, da se zgosti. Pretlačite maline in jim dodajte vanilijo ter kokosovo olje. Nato malinam dodajte še chio in premešajte. Na tanko narežite hruške.

Iz hladilnika vzemite testo in ga položite na dno modela za pite. Prešpikajte z vilicami in na dno položite narezane hruške. Čez prelijte maline in pecite 35-40 minut na 180 stopinj Celzija. Ko je spečena, jo pustite, da se popolnoma shladi in jo postavite v hladilnik za vsaj eno uro, preden postrežete.

Še več receptov lahko najdete v moji prvi knjigi Zdravo, Tereza!, polni svežih in polnovrednih idej za vaše dnevne obroke. Knjigo lahko naročite tudi na teresamisu.com.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.