Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

A- A A+

Sladice

Jabolčna pita s hrustkom

Jabolčna pita s hrustkom
Jabolčna pita s hrustkom

Vsako leto znova me razveselijo sočno sladka jabolka in čeprav jih imam najraje kar v njihovi primarni obliki, jih nekaj ostane tudi za kreativno ustvarjanje v kuhinji. Nekaj si jih narežem in privoščim z mandljevim maslom, kdaj jih dam v solatke, ostali pa se znajdejo v tej slastni piti. Čisto vsi, ki so poskusili to pito, so bili zelo navdušeni ne samo zaradi rustikalne podobe, ampak tudi zaradi tradicionalnih okusov, ki smo jih vajeni iz babičine pečice z zdravim zapletom.

Potrebujete

Testo:

  • 1,5 skodelice/200 g pirine moke
  • tretjina skodelice/75 g masla ali kokosovega olja (sobna temperatura)
  • 50 ml mandljevega mleka
  • četrt skodelice kokosovega sladkorja
  • sol

Nadev:

  • 4 jabolka
  • 1 jušno žlico marantine moke (arrowroot) ali koruznega škroba
  • 1 čajno žličko cimeta
  • 3 jušne žlice kokosovega sladkorja

Hrustek:
  • pol skodelice ovsenih kosmičev
  • četrt skodelice pirine moke
  • četrt skodelice kokosovega sladkorja
  • 3 jušne žlice kokosovega olja ali masla
  • ščep soli

Priprava

V srednje veliko posodo presejete moko in ji dodate mandljevo mleko, maslo, kokosov sladkor in sol in s prsti rahlo pregnetete, toliko da oblikujete v celoto, gnetete približno 30 sekund. Oblikujete v kroglo, ovijete v plastično folijo ter postavite v hladilnik za 20 minut.
Medtem naredite polnilo. Narežite jabolka in jih postavite v kozico s cimetom in kokosovim sladkorjem, dodajte kanček vode in pokuhajte okoli 5 minut. Dodajte marantino moko (arrowroot) ali škrob in pomešajte še dodatno minuto. Pustite na strani.
Pripravite hrustek. V skledi premešajte ovsene kosmiče s pirino moko, kokosovim sladkorjem in kokosovim oljem. Pustite na strani.
Iz hladilnika vzemite testo in ga razvaljajte. Postavite v model za pite, dno prešpikajte z vilicami. Prelijte z jabolki in na koncu posujte s hrustkom. Pecite na 180 stopinj Celzija 30-40 minut.


Še več receptov lahko najdete v moji prvi knjigi Zdravo, Tereza!, polni svežih in polnovrednih idej za vaše dnevne obroke. Knjigo lahko naročite tudi na teresamisu.com.

Dodajte svoj komentar

Komentiranje člankov je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

Prijavite se v portal ali se brezplačno registrirajte.