Jabolka v srajčki

  • Sladice
  • ponedeljek, 22. november 2021

Jabolka uravnavajo krvni sladkor, urejajo prebavo in znižujejo stresni hormon kortizol. Ja, tako mogočna so jabolka. Sadež, ki si je zaradi številnih pozitivnih lastnosti prislužil mesto v številnih mitih, legendah in pravljicah. Z obilico hranil in antioksidantov jabolka poskrbijo tudi za trden imunski sistem, zato si jih privoščimo čim večkrat. Jabolki olupimo, narežemo na kolobarje in odstranimo sredico. Pripravimo maso, podobno tisti za palačinke, a precej gostejšo. Zmešamo moko, pecilni prašek, kokosov sladkor, sol in cimet. Dodamo mleko, radensko in burbonsko vaniljevo pasto. Če je masa pregosta, dodamo še malo tekočine, v nasprotnem primeru pa moke. Dno ponve prekrijemo z oljem in …

Malinov narastek

Malinov narastek
  • ponedeljek, 26. julij 2021

Okusen malinov narastek s polento. Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v čvrst sneg. V drugi posodi dobro zmešamo rumenjake, skuto, sladilo eritritol, pecilni prašek in polento. Na koncu v treh delih nežno primešamo še sneg iz beljakov. Na pladenj, kamor smo namestili peki papir, vlijemo polovico mase in jo enakomerno razporedimo. Nanjo …

Poletni jagodni gin tonik

Poletni jagodni gin tonik
  • ponedeljek, 19. julij 2021

Gin tonik bo gotovo tudi letos najbolj priljubljena pijača poletja. A pozabite na klasično različico, preizkusite recept z jagodami, ki bo v hipu postal vaša najljubša večerna poletna osvežitev! Sestavine zmešamo, nalijemo v steklene kozarce za gin ter okrasimo s svežo meto in limeto.

Hladna paradižnikova juha

Hladna paradižnikova juha
  • nedelja, 11. julij 2021

Paradižnik je najboljši v solatah vseh vrst, z baziliko in z vrsto drugih zelišč za čudovito zaokrožen okus. Za popestritev in osvežitev pa lahko pripravimo tudi juho iz surovega paradižnika. Paradižnik po potrebi operemo in izrežemo osnove pecljev. Narežemo ga na kose in zmešamo s paličnim mešalnikom. Gosto tekočino, ki ji lahko rečemo tudi juha, …

Sladoled z gozdnimi sadeži

Sladoled z gozdnimi sadeži
  • ponedeljek, 21. junij 2021

Sladoled za ljubitelje sadnih okusov. Ohlajen skyr zmešamo z zmrznjenimi gozdnimi sadeži in izbranim sladilom. Za dve uri postavimo v zamrzovalnik. Ko je sladoled ohlajen, po njem posujemo drobljeno čokolado z malinami. Še več receptov na malinca.si .

Ajdov kruh na hitro

Ajdov kruh na hitro
  • torek, 20. april 2021

Obožujete domač in še topel kruh? Brez večjega truda in izredno hitro lahko pripravite domač ajdov kruh kar sami. P ečico nastavimo na 180 stopinj – vroč zrak. Suhe sestavine vsujemo v posodo in jih dobro premešamo. Dodamo še gazirano vodo in s kuhalnico dobro premešamo. Dobimo maso, ki je mehka in rahlo lepljiva. S peki papirjem obložimo manjši …

Jajca na oko za zajtrk

Jajca na oko za zajtrk
  • ponedeljek, 15. marec 2021

Mnogi za zajtrk še vedno prisegajo na okusna jajca na oko, ki pa jih je treba znati pravilno pripraviti. V ponev damo ocvirke v masti in počakamo, da se mast stopi. Na ocvirke ubijemo štiri jajca in ponev pokrijemo s pokrovko. Medtem ko se jaj-ca pečejo, v posebno posodico naribamo malo sira. Ko so jajca primer-no pečena, jih vzamemo iz ponve in …

Pirina pita iz hrušk

Pirina pita iz hrušk
  • nedelja, 25. oktober 2020

Slastna jesenska piza iz hrušk. Pekač za pito premažemo z žličko olja. Hruške operemo, obrišemo, olupimo, jim odstranimo peclje in peščišča ter jih narežemo na koščke. V skledo presejemo moko, pecilni prašek in sol. Dobro premešamo. V drugi skledi z ročno metlico zmešamo olje, jajci in eritritol. Tekočo zmes prilijemo k suhi in dobro premešamo, da …

Katarina Čas

Katarina Čas, TV voditeljica

Katarinina zgodba s hrano se začne v osnovni šoli, ko je plesala v plesni šoli …

več
Jan Plestenjak

Jan Plestenjak, pevec

Čeprav je hladilnik Jana Plestenjaka zelo velik in ima zamrzovalnik, ki ga nikoli …

več
Nataša Tič Ralijan

Nataša Tič Ralijan, igralka

Nataša vsako jutro najprej popije pet tablet beljakovin in jih poplakne z oživljeno …

več