EFT: Za sožitje ljudi in živali

Ljubljenčki zaznajo naša čustva, ki jih včasih ne zaupamo nikomur, čutijo naše misli, namene, še preden jih izrečemo.
Ljubljenčki zaznajo naša čustva, ki jih včasih ne zaupamo nikomur, čutijo naše misli, namene, še preden jih izrečemo. (Foto: Diana Anđelič)

Imejmo radi živali

Koliko časa bo še preteklo, preden se bomo VSI ljudje zavedli, da smo vsa bitja ENO? Tiste, ki živimo v tesnem sožitju z našimi živalskimi brati in sestrami, je življenje blagoslovilo z dodano vrednostjo. Znanstveniki so že povedali, da se genetsko razlikujemo le v kakšnem odstotku, vendar tudi ta podatek nekaterim ne zadostuje za spoznanje, da živali mislijo, čutijo, čustvujejo. Zanima jih le njihova uporabna vrednost: kalorije zrezka, sposobnost preganjanja vsiljivcev, prestižna vrednost krznenega plašča …

Članek ni namenjen temu, da bi vas spreobračala v vegetarijance, čeprav sem sama to že 30 zdravih let … Upam le, da boste nekaj zavestnih minut posvetili živalim, jih začutili in morda kaj dobrega naredili zanje – one so za vas to že storile.

Darovale so vam svojo ljubezen, svoje bolečine, svoje življenje. In nikoli niso ničesar zahtevale v zameno. Če se želimo imenovati krona stvarstva, bi bilo dobro, da si naziv zaslužimo z vsaj spoštljivim odnosom do drugih živih bitij. Pri tem ne ločujem med domačim kužkom, kravo v industrijski farmi, medvedom, ki smo mu odvzeli teritorij … Vse, velike in male, domače in divje živali so ŽIVE.

Ta članek posvečam Rambu, ki ga ni več. Bil je naš Učitelj. Želim, da bi se ob prebiranju tega članka zamislili o odnosu do živali.

Živali nas čutijo


Če smo sami energetsko pretočni, to druga živa bitja – ne le ljudje – čutijo. Osa nas ne bo pičila, če se ne bo počutila ogroženo, medved nas ne bo napadel, če mu bomo tako prekrižali pot, da tega ne bo čutil kot grožnjo … To pomeni, da imajo živali, bolj kot ljudje, razvito občutljivost za energije drugega bitja.

Nekateri ljudje znajo ta energetski dialog z živalmi uporabiti v svoj prid. “Šepetalci” konjem na primer ne uporabljajo besed, ampak konju energetsko sporočajo, kaj od njega želijo. Ko sem neko poletje delala v živalskem vrtu, so mi, preden sem smela k volkovom, najprej dali navodila o vedenju, vendar je šlo bolj za notranjo držo, energetsko sporočilo. Pasjeljubci vedo, da pes ugrizne tistega, ki se ga boji, in ne onega, ki ga ”strmo” pogleda v oči. Ko sem po hudi poškodbi znova zajahala svojega konja Reikija, je to čutil; hodil je kot po jajcih, a le do trenutka, ko sem popolnoma okrevala. Naša izjemna veterinarka Barbara pove, kako pri kroničnih boleznih ljubljenčkov ugotovi, da zaradi enakih težav bolehajo tudi lastniki, saj živali v svoji nesebični ljubezni želijo pomagati nositi njihovo breme.

Z EFT-jem jim lahko pomagamo iz stiske


Zaradi energetske povezave, ki jo lahko ustvarimo z živalmi, jim z energetskimi tehnikami lahko tudi pomagamo, ko se znajdejo v fizični ali psihični stiski. S tem ne pomagamo le njim, ampak tudi sebi. V odnosu z bližnjo živaljo smo bolj v stiku sami s seboj. Pri tem, seveda, ne mislim na delavce v industrijskih farmah, ki zatrejo svojo občutljivost in čustva, da jim ni treba čutiti stiske živali. Govorim o ljubljenčkih – ti zaznajo naša čustva, ki jih včasih ne zaupamo nikomur, čutijo naše misli, namene, še preden jih izrečemo.

Najprej spravimo v red sebe


Zato je zelo pomembno, da preden pomagamo živali v stiski, najprej uredimo svoje energetsko polje, naredimo nekaj krogov tapkanja na sebi, predelamo svoje strahove, stiske ob trpljenju živali. To je izjemno pomembno – dobro je biti sočuten, ni pa dobro z našimi energetskimi blokadami obremenjevati živali, ki ima že s svojimi veliko opravka. Tu se skriva tudi rešitev za profesionalne pomočnike živalim, ki imajo dve možnosti: da pregorijo ali pa se energetsko zaprejo in ne sočustvujejo več s svojimi varovanci. Nekaj kratkih EFT minut zase, na primer pred službo, jim lahko pomaga k večji učinkovitosti.

Članek se nadaljuje »


Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Boštjan Kersnič

Boštjan Kersnič dr. med. spec. nefrolog

Vsi Viva strokovnjaki