Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Prijateljstvo: Odnos, ki se dotakne duše


(stran 3 od 3)

Intimno prijateljstvo za energijo
Srednja leta so kot nalašč za spodbujanja sposobnosti za prijateljstvo, saj so takrat že vsi veliki "ženski" podvigi, usmerjeni v materinstvo in partnerstvo, za nami in ne zahtevajo več toliko duševnih in telesnih moči. Takrat se v marsičem dobro poznamo, zase imamo tudi več razumevanja, potrpežljivosti in ljubezni. To pa so obenem osnovni pogoji za uspešno in toplo prijateljstvo, zato se v nas laže porodi želja po spoznavanju drugih.

Psihologi večinoma menijo, da sposobnost za intimno prijateljstvo izhaja iz tega, kar smo videli in doživeli v primarni družini, vendar nam dejstvo, da ti niso bili idealni, ne bi smelo vzeti poguma. Vsak človek v sebi nosi potencial, ki ga lahko uporabi, da te sposobnosti razvije ali izboljša. Bližina, ki se razvija v takšnem procesu, pa vselej rojeva močno energijo in pozitivno vznemirjenost.

Ko govorimo o ženskem prijateljstvu, ne moremo mimo prijateljic iz Seksa v mestu, o katerih je bilo že veliko napisanega, pa tudi ne mimo Candace Bushnell, ustvarjalke te svetovno znamenite četverice. Kot najbrž veste, je na obzorju novi film, posnet po njenem novejšem romanu The Lipstick Jungle, ki je roman o pravem in nadvse učinkovitem ženskem prijateljstvu. Junakinje romana so namreč močne ženske novega kova. Če je predstavnica močnih žensk starega kova uživala v vlogi "edine ženske v sobi, polni moških", so nove junakinje izrazite zaveznice pri svojem vzponu in sestavljajo svojevrsten lobi.

Čeprav bo marsikdo tovrstno tematiko vnaprej seksistično označil kot manjvreden in površen čiklit – ob hkratnem prepričanju, da športne strani časopisov spadajo v sfero resnega novinarstva, gre pravzaprav za prepričljivo zgodbo iz prve roke – zgodbo o boju za moč v džungli, polni nevarnih zveri. Med njimi se še kako dobro znajdejo prijateljice, ki so po letih že daleč od mladosti, vendar so – bolje ko jim gre – v vseh pogledih čedalje privlačnejše. Kot da so moškim ukradle skrivnost, po kateri se močnemu in uspešnemu moškemu leta preprosto ne gleda na leta.  
Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd