Idealna ženska ponudi seksualni in intelektualni orgazem

(Foto: Jupiterimages)

Kako si moški predstavljajo žensko iz pravljice? Kakšna je idealna ženska po sodobnih kriterijih močnejšega spola? Bitje, o katerem danes bolj ali manj očitno sanja večina moške populacije modrega planeta ... To vroče vprašanje si je zastavila skupina uglednih in podjetnih strokovnjakov na nasprotni strani Atlantika, preden se je odločila za strel v polno in začela z obsežno raziskovalno študijo, ki je zajela več sto tisoč predstavnikov močnejšega spola vseh starosti, ras, prepričanj, veroizpovedi, poklicev in socialnih pripadnosti. Kaj jih je med preučevanjem najbolj presenetilo, fasciniralo in impresioniralo?

Nežna, predana in zvesta

Verjetno dejstvo, da kljub neslutenemu napredku znanosti in tehnike (beri: pospešenemu vrtenju kolesa zgodovine) tipična, klasična ženska ostaja brezkompromisen ideal večine predstavnikov močnejšega spola na pragu tretjega tisočletja. Nežna, ženstvena, prijateljska, prijazna, razumevajoča, predana, ljubeča, naklonjena, zanesljiva, očarljiva, dobrohotna, širokogrudna, lojalna, rahlo skrivnostna in zvesta (lastnosti, ki v marsičem presenetljivo spominjajo na sanjske ženske minulih časov, ki so burile domišljijo naših očetov in dedkov) ... Hkrati naj bi bila tudi ambiciozna, podjetna, samostojna, izobražena, sposobna in razgledana, spretna, prodorna ter priljubljena doma in v službi, pa ljubka, urejena, svetovljanska in uglajena ...


Strah pred inteligentnimi?

Pravkar naštete karakteristike, ki bi v preteklosti zbegale prenekaterega moškega, so tudi v današnjem času predmet vročih razprav in pomislekov.

"Moški se bojijo inteligentnih in sposobnih žensk," v intervjujih vedno znova izjavljajo številne posameznice in skušajo s tem vsaj nekoliko omiliti neuspeh svojih številnih ljubezenskih poskusov, ki so izzveneli v prazno.
Kadar sama pri sebi razmišljam o moških, jih opazujem in jih skušam analizirati, se mi zdi, da se sploh ne bojijo pametnih in sposobnih žensk, marveč jih občudujejo in uživajo v njihovi družbi. Seveda si jih predstavljajo po svoje -- in ne glede na njihove intelektualne potenciale sanjajo o nežnem in ljubečem bitju, ki bo znalo in zmoglo v pravem trenutku utišati razum in raje prisluhniti srcu. Hkrati tako ženske kot moški priznavajo, da je intelektualna privlačnost pomemben del erotičnega naboja med spoloma. Poleg seksualnega obe polovici pričakujeta in spoštujeta tudi intelektualni orgazem. In seveda duševno harmonijo, za katero so ženske pogosto bolj dovzetne, sprejemljive in občutljive -- zato poznavalci ugotavljajo, da so praviloma veliko bolj obetavne in osrečujoče zveze, v katerih si ženska izbere moškega kot tiste klasične, do katerih je prišlo na osnovi moškega izbora.


On – družinski in zvest

Medtem ko si moški predstavljajo sanjsko žensko izključno v multidimenzionalni tehniki, ki s svojo multidisciplinarnostjo spominja na kameleona, si predstavnice nežnejšega spola želijo doživeti svojega izbranca predvsem v vlogi zvestega partnerja in dobrega družinskega očeta.

Moški sanja o ženski, ki je hkrati soproga, ljubica, prijateljica, spremljevalka, svetovalka, učiteljica, vzgojiteljica, zagovornica, kuharica, gospodinja, ustvarjalka ter strokovnjakinja oziroma poznavalka in izvedenka za najpomembnejša področja sodobnega življenja. Skratka: čustvena diplomatka, socialna akrobatka, moderna poliglotka -- utelešenje njegovih predstav in sanj, ki pogosto vključujejo vsaj še prgišče žlahtnih in neponovljivih lastnosti njegovih prednikov (nemalokrat tudi vrline deklet, ki jih je poznal ali pa vsaj srečeval in občudoval, še preden je srečal njo).

Izjava velikega modnega kreatorja nemškega rodu, Karla Lagerfelda: "Brez idealne ženske ni idealnega moškega." In še stara ameriška modrost: "Za vsakim uspešnim moškim stoji izjemna ženska." (Slednjo je znana slovenska podjetnica dopolnila z ugotovitvijo, da pred vsako uspešno žensko stoji vrsta bolestno ambicioznih moških.) Obe misli jasno ponazarjata pomembno povezanost, vzajemno vplivanje in življenjsko soodvisnost med spoloma.

Podobni in sorodni

Domiseln ameriški humorist je zapisal, da se večina partnerstev in zakonov konča prezgodaj predvsem zato, ker mladoporočenca na začetku skupne poti nihče ne pouči, da so v zakonu podobnosti in sorodnosti pomembnejše od razlik in nasprotij. Slednja se namreč ne privlačijo vedno.
Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Svetlana Novak

Svetlana Novak diplomirana medicinska sestra

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki