Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Frustracije dandanašnjega časa


(stran 5 od 5)


NEPOPOLNO JE POPOLNO!

Tako.
Prebila sem se skozi svoje frustracije. In ugotovila, da imam samo dve možnosti. Prva je, da si prizadevam za to, da bi bila na vseh področjih popolna. Stoodstotna. Stoodstotna žena, ljubica, mati, delavka, bogatašinja in lepotica. Hipotetično a vseeno zelo verjetno bi v tem primeru kaj hitro zblaznela. Druga možnost je bolj stvarna: namesto da skušam biti popolna, se bom raje potrudila in dala vse od sebe. In če vsega ne bom naredila stoodstotno, ne bom prestroga s sabo. Osemdeset odstotkov bo dovolj, da bom le do tu konsistentna. Nihče namreč ne more narediti vsega stoodstotno in prepričana sem, da perfekcionizem za katerikoli del mojega življenja gre jemlje čas in energijo ter me sili k zastavljanju nedosegljivih ciljev, k vztrajanju pri iluziji, ki ne obstaja.

Blagoslov
Odločila sem se torej, da bom popolna prav v svoji nepopolnosti. Prepričala sem se, da sem čudovito, inteligentno, ustvarjalno bitje in karkoli naredim, bo čudovito. Nič hudega, če kdaj naredim napako, saj je to priložnost za rast in učenje. Če ne maram tega, kar storim, je to moja lastna presoja in če želim, se bom naslednjič potrudila narediti tako, da bo rezultat drugačen. In se pri tem učila: o sebi, o čemerkoli, kar želim doseči, in o življenju nasploh. Kajti življenje je blagoslov. In je prekratko, da bi do njegovega konca zaman iskala popolnost.

Grem sam s sabo!
Zdaj pa grem z vsemi svojimi nekaj odvečnimi kilogrami v kratkih hlačah, v katerih se JAZ najbolje počutim, na kremšnito ali dve. Brez mobilnika. Brez prenosnika. In brez vseh frustracij. Grem sama s sabo. Vse drugo in vsi drugi lahko počakajo.

Telesna past: obstaja izhod?
Nenehno prizadevanje za doseganje idealov lepote ima lahko katastrofalne posledice, saj povzroča stres in kronično izčrpanost. Neuspeh pri doseganju nedosegljivih idealov ima za posledico občutke frustracije, nizko samospoštovanje in depresijo.

Ker se neprivlačni ljudje težje vklapljajo v družbo in načeloma težje najdejo partnerja, ima lahko neuspeh pri doseganju »lepote« resne posledice. Lepotne »zapovedi« ženskam omejujejo priložnosti ter jih ovirajo pri napredovanju in promociji. Hkrati je dokazano, da je ženska privlačnost bolj strogo ocenjevana kot moška, a tudi to, da se ženske, posledično, bolj obremenjujejo s svojim videzom kot moški.
  • Zavedanje problema je prvi korak k njegovemu reševanju. Če obravnavamo svoje telo s spoštovanjem, ga bomo imeli raje. Kar naše telo resnično potrebuje, so zmerno gibanje, zdrava hrana, senzualni občutki in sprostitev. Zaradi tega se bo tudi samo do nas vedlo lepše.
  • Ne moremo si vsi privoščiti dragih večerij in oblek lahko pa si vsakdo od nas privošči dolgo, toplo kopel, polurni oddih, novo pričesko. Presenečeni boste, kako težko je nekaj dobrega storiti zase. Toda če boste s svojim telesom delali lepše, se boste tudi sami bolje počutili.
  • Ne glede na to, ali želimo ceniti, sprejeti ali spremeniti svoje telo, moramo najprej spremeniti svoje razmišljanje. Naučiti se moramo opazovati sami sebe. Namesto da iščemo napake, se moramo naučiti opazovati objektivno.
  • Obkrožajmo se z ljudmi, ki jih imamo radi.
  • Kupujmo si obleke, ki so nam všeč in v katerih se udobno počutimo.
  • Obnašajmo se tako, kot da imamo svoje telo radi in smo ga od nekdaj imeli.
  • Bodimo manj strogi do sebe.
  • Naučimo se izražati kot samozavestna oseba.
  • Nadgrajujmo svojo samopodobo in hkrati védimo, kaj pričakujemo od življenja ter sledimo tem ciljem.
  • Sami se odločimo, kaj je prava lepota in do katere mere si bomo prizadevali za svojo privlačnost.Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd