Srečni ljudje nikoli ne rečejo …

Sreča je izmuzljiva, eden od načinov, da jo več privabimo v svoje življenje je, da nekatere besede preprosto izženemo iz svojega besednjaka.
Sreča je izmuzljiva, eden od načinov, da jo več privabimo v svoje življenje je, da nekatere besede preprosto izženemo iz svojega besednjaka. (Foto: Shutterstock)

Sreča je izmuzljiva, eden od načinov, da jo več privabimo v svoje življenje pa je nenavaden – nekatere besede je potrebno preprosto izgnati iz svojega besednjaka in jih nikoli več ne izreči. Zakaj? Nekatere besede so slabe same po sebi in z njimi si zgolj uničujemo lastno duševno zdravje, zato je skrajni čas, da jih nehamo uporabljati.

Posrečilo se mi je – morda, toda nikar vsega, kar se vam je dobrega zgodilo v življenju, ne pripisujte sreči. Večinoma ste za to zaslužni sami!

Ne morem – zagotovo ne morete dvigniti pol tone z golimi rokami ali premagati Usaina Bolta na 100 metrov, toda zagotovo lahko naredite veliko tega, še posebej, če ste trdno odločeni. Pogosto je tudi, da v resnici mislite »nočem« in če je tako, recite bobu bob.

Nikoli … – vsi poznamo reklo 'nikoli ne reci nikoli', zato to besedo kar pozabite, ker v resnici nikoli ne veste, kaj bo življenje postavilo pred vas, vi pa se boste počutili slabo in nemočno že zato, ker ste nekoč izrekli, da tega pa res ne boste »nikoli«.

Sem izgubljen primer – vi? Če tako govorite o samih sebi, si lahko samo predstavljate, kaj šele drugi govorijo o vas in kolikšna količina negativne energije se skriva za tema dvema na videz nenevarnima besedama, s katerim želite izvabiti pomilovanje.
Karin Sernec

asis. dr. Karin Sernec dr. med. psihiatrinja in psihoterapevtka

Postavi vprašanje

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki