MBST® zdravi osteoporozo in obnavlja sklepni hrustanec

Kako premagati osteoporozo?

Ali ste vedeli?

  • Da za posledicami osteoporoze umre več žensk kot od treh najpogostejših malignih obolenj (rak maternice, rak dojke, rak jajčnikov).
  • Da je od vseh obolelih za osteoporozo skoraj 30 % moških.
  • Da se lahko najtežji zapleti osteoporoze preprečijo.

Osteoporoza – tiha bolezen

Skoraj vsaka tretja ženska in vsak peti moški po 50. letu starosti si bo zlomil kost, vendar ne zaradi starosti, temveč zaradi neprepoznavne in nezdravljene bolezni – OSTEOPOROZE.

Osteoporoza je bolezenska motnja v presnovi kosti, ki se lahko vrsto let razvija brez tegob ali drugih znakov. Če so kostne celice zdrave in je kostna izgradnja normalna, se lahko kost v času desetih let popolnoma obnovi. Če pa pride do bolezenskega odstopanja, kost postane porozna in krhka. Takrat nastopi osteoporoza. Njen začetek je tih in neopazen. Zaznamuje jo zmanjšana kostna masa in slabša kakovost kosti, zaradi tega lahko pride že pri zelo majhnih obremenitvah in brez zunanjega vpliva do zloma. Tipična mesta zloma so vretenca, kolk ter zapestje.

Vendar pa dosedanji pristop pri zdravljenju osteoporoze ni dal zadovoljivih rezultatov, čeprav se uvajajo vedno znova nova zdravila, ki pa imajo končno tudi stranske učinke.


Rešitev – MBST® terapija

Pred več kot desetimi leti so radiologi pri svojem delu prvi opazili, da se bolniki po diagnostičnem slikanju z magnetno resonanco (MRI) počutijo bolje. Prav te izkušnje so spodbudile strokovnjake nemškega podjetja MedTek, da so zasnovali naprave z MBST®  terapijo za zdravljenje osteoporoze (obnavljanje kostnih celice osteoblastov in zdravljenje artroze (obnavljanje hrustančastih celic hondrocitov). Po dvanajstih letih uporabe te metode v 300 centrih po Evropi se MBST® terapija seli tudi na druge kontinente. Raziskave in testiranja v svetovno znanih inštitutih in klinikah so pokazale izredno dobre rezultate te metode kot tudi to, da MBST® terapija nima znanih negativnih učinkov.

Od takrat je bilo obravnavanih več kot 90.000 bolnikov. MBST® terapija je specifična zaradi svojega regenerativnega učinka, ki je trajen in je ne smemo zamenjati z klasičnim magnetnim poljem, ki ima bolj proti bolečinski in proti vnetni učinek.


Že tri leta tudi v Sloveniji!

Terapijo smo pred skoraj tremi leti začeli uporabljati tudi v Sloveniji. Rezultati, ki smo jih dosegli v tem času, so presenetljivo dobri. Velika večina bolnikov, ki so uporabili MBST® terapijo, je na kontrolnih pregledih poročala o znatnem izboljšanju. Pri bolnikih z osteoporozo se je izboljšala kakovost kosti, kar so pokazale tudi meritve kostne gostote (DXA meritve). Sami bolniki pa so svoje izboljšanje opisali kot povečanje življenjske energije, lahkotnejše gibanje in zmanjšanje bolečin. Predvidevamo, da bodo lahko z uporabo MBST® terapije, s pomočjo pravilne prehrane ter rednimi terapevtskimi vajami s časom lahko opustili zdravila. Najbolj smiselna pa bi bila preventivna uporaba MBST® terapije, ki bi lahko mnogim preprečila razvoj osteoporoze in jemanje zdravil.

Pozitivni učinki in dobri rezultati

Tisti, ki so uporabili MBST® terapijo za obrabo sklepov, so opazili večjo zmogljivost pri hoji in obremenjevanju. Bolečine so se zmanjšale ali izginile in povečala se jim je gibljivost. Nekateri so se izognili celo operaciji.
Zaradi pozitivnih učinkov MBST® terapije, se je marsikateri bolnik odločil za ponovitev terapije, kar je učinkovitost še povečalo. Potrdila se je tudi teorija, da ima MBST® terapija zelo dobre rezultate pri rehabilitaciji različnih poškodb, saj so se poškodovanci veliko hitreje vrnili v svoje življenjsko okolje (profesionalni in rekreativni športniki).
Dosedanji rezultati z uporabo MBST® terapije in preko 90.000 zadovoljnih pacientov so izredni in pri zdravljenju sklepno-kostnih bolezni tako predstavljajo novo upanje za milijone bolnikov, ki trpijo bolečine v kosteh in sklepih ali so v rizični skupini za zlom kosti.

Verjetno je, da se bo MBST® metoda v prihodnosti uporabljala tudi za zdravljenje drugih bolezni, kot so bolezni kože, kronične bolezni jeter itd.

Vsakdo bi se moral vprašati »Kaj lahko stori za svoje sklepe in kosti?«. Najboljša je zgodnja preventiva, saj se kost izgrajuje od otroštva skozi celo življenje.

STORITE TUDI VI NEKAJ ZA SVOJE ZDRAVJE ŽE DANES, DA VAM JUTRI NE BO ŽAL.

Kontakt:
Fizioterapija – MS
Milena Starin, Železna cesta 10 a, Ljubljana

Tel: ( 01) 436 50 23, (070) 700 186
E: fizioterapija-ms@siol.net
W:fizioterapija-ms.com/