Kako izbrati pravega frizerja?

  • NN
  • ponedeljek, 26. julij 2010
(Foto: Jupiterimages)

Prepustite svoje lase pravemu

Za poklic frizerja je značilno, da stranko enako zlahka pridobi in izgubi. Na to vplivajo selitev, večja konkurenca, strankino nezadovoljstvo, značajsko (ne)ujemanje oziroma "kemija" med stranko in mojstrom ... Preberite nekaj koristnih nasvetov, ki smo jih za vas zbrali, da boste lažje našli pravega frizerja.

To se dogaja vedno in povsod, le da je bolj opazno v majhnih salonih. Od idealnega frizerja bi verjetno slišali tole: "Seveda vas pogrešamo, toda razumemo dinamiko sodobne ženske in njenih las. Čeprav ničesar ne spoštujemo bolj kot prav zveste stranke, razumemo, da nič ni večno, da se vse stvari nenehno spreminjajo."

Najpreprostejši način, s katerim svojemu frizerju sporočite, da niste zadovoljni z njim, je ta, da ga nehate obiskovati. Če se po naključju zaletite vanj v mestu ali na kakem sprejemu, se mu nikar ne hitite opravičevati. Raje načnite nevtralno temo in dajte duška svojim diplomatskim spretnostim.

Nato pa ... poizvedujte

Dober glas seže v deveto vas. Včasih je najbolje, kar lahko storite, da se pozanimate pri prijateljih in znancih, ali je kdo še posebno zadovoljen s svojim frizerjem. Prav tako lahko povsem sproščeno vprašate neznanca/neznanko, katere/ga pričeska vam je zelo všeč, kdo jo/ga striže. Presenečeni boste, nagovorjena oseba bo z veseljem odgovorila na vprašanje. Vsaka ženska/moški je torej živa reklama svojega frizerja.

Potem ko ste zbrali nekaj priporočil, se odpravite na poizvedovanje, ki navadno nič ne stane. Dobro vodilo pri tem je že ženska intuicija, mi pa objavljamo seznam nekaterih podrobnosti, na katere bodite pozorni:

  • Je preskočila iskrica? Prvi vtis je navadno pravi ...
  • Kako se vam je predstavil stilist? Kar vidite, navadno tudi dobite ...
  • Kakšni so lasje vašega novega frizerja? Če niso urejeni, jo jadrno ucvrite stran. Če frizerka ali frizer ne zna poskrbeti za svoje lase, je veliko vprašanje, ali mu bo to uspelo pri vas.
  • Ali vas je frizer dovolj izčrpno izprašal o stanju vaših las, da bi ocenil vaše najboljše možnosti? Na tem obisku bi vas moral dober frizer temeljito izprašati o "zgodovini" vaših las, prejšnjih kemičnih obdelavah in reakcijah. Pozanimal se bo tudi o vašem življenjskem slogu in o tem, kako pogosto si umivate lase ter koliko časa ste pripravljeni vložiti vanje, saj bo samo tako dobil pravo podobo o vas in stanju vaših las.
  • Razglejte se okrog sebe. Je salon čist? Ali je osebje videti organizirano?
  • Je vaš obisk potekal profesionalno? Ne pozabite, da ste vi tisti, ki izbirate!
Članek se nadaljuje »


Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Jurica Ferenčina

Jurica Ferenčina dr. med. spec. družinske medicine

Postavi vprašanje

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki