Vse o moški negi

(Foto: Dreamstime)

Čeprav moški za toaletne izdelke še vedno zapravijo kar trikrat manj kot ženske, to ne pomeni, da ne želijo skrbeti za lep in zdrav videz; pogosto le ne vedo, kako se tega lotiti. Zatorej, moški, predstavljamo vam uporaben vodnik po negi – samo za vas.

Nega obraza

Ko vstanete in preden odidete spat, si splaknite obraz in ga umijte z gelom. Če imate suho polt, izberite takšnega s kremno strukturo, sicer pa navadnega. Nikakor pa ne uporabljajte navadnega mila, saj je premočno in bo izsušilo kožo ter zamašilo pore. Tudi pilingu se raje izogibajte, saj ga redno opravljate že z britjem; zato pa posegajte po izdelkih, ki vsebujejo kislino BHA. Ta bo namreč kožo globinsko očistila, ne da bi jo razdražila. Nato se namažite s kremo, vendar le tam, kjer čutite, da je to potrebno; če je dovolj hranljiva, jo lahko uporabite tudi na območju okoli oči. Samo poleti lahko zjutraj običajno kremo nadomestite s sredstvom za zaščito proti soncu. Če se borite z mozoljčki, zvečer nanje nanesite izdelek z benzojskim peroksidom; čeprav ste moški, se na široko izogibajte grobim sestavinam, kot so alkohol, mentol in poprova meta. Na ustnice vsak večer nanesite za pikico navadnega vazelina.

Britje

Negovano kožo obraza je veliko lažje briti, manj je tudi vnetij in vraščenih dlačic. Najprimernejši čas za britje je takoj po prhanju, saj velika količina vlage zmehča dlačice. Brijte se s toplo in ne vročo vodo, uporabljajte pa čim manj odišavljeno peno za britje. S čisto britvico se pomikajte v smeri rasti dlačic, in sicer s kratkimi, previdnimi gibi. Britvico med uporabo večkrat sperite. Normalno je, da je koža po britju občutljivejša, zato nanjo nikakor ne nanašajte alkohola oziroma kake druge pekoče snovi. Raje se odločite za nežen izdelek z alojo vero, ki odpravi rdečico in celo zgladi manjše bunčice. Priporočljivo je tudi britje ali vsaj krajšanje dlačic pod pazduhami in na intimnem predelu, saj se tam najbolj znojite; znoj, ki se prilepi na dlačice, je namreč veliko težje izmiti.

Nega zob

Zobe umivajte zjutraj in zvečer, skrtačite ali vsaj splaknite pa jih tudi po vsakem obroku. Zapomnite si, da pri ščetkanju ne smete biti grobi, saj bi s tem sčasoma poškodovali sklenino. Ostanke hrane odstrani že rahel pritisk mehke zobne krtačke in tudi zobna krema nikakor ne deluje bolje, če peče. Zvečer uporabite še zobno nitko, s katero boste očistili medzobne prostore, ki jih ni mogoče doseči s krtačko. Če menite, da vaši zobje niso dovolj beli, ne zapravljajte časa z belilnimi pastami, pač pa se odpravite k zobozdravniku.
Članek se nadaljuje »