Kleopatrina depilacija s sladkorno pasto

(Foto: Jupiterimages)

Za gladke noge

Za odstranjevanje nadležnih dlačic nam je na voljo kopica metod: britje, uporaba depilacijskih krem, puljenje, voskanje, elektroliza in lasersko odstranjevanje dlačic. Učinkovito in strokovno depilacijo opravljajo v kozmetičnih salonih in dermatoloških ambulantah, med ponovno odkritimi naravnimi postopki odstranjevanje pa je uspešna tudi Kleopatrina depilacija s sladkorno pasto.

Razmeroma nov postopek, ki ga uporabljajo v številnih kozmetičnih salonih, je depilacija s sladkorno pasto, nekakšnim gelom, ki vsebuje mešanico sladkorjev in vode. Tovrstno depilacijo so uporabljali že stari Egipčani – odtod tudi ime Kleopatrina depilacija.

  • Postopek je naraven in ne povzroča alergij, pasta pa ni lepljiva in vroča. Tovrstna depilacija je primerna za občutljivejše tipe kože, kajti sladkor ima antibakterijski učinek in že dolgo slovi kot naravno sredstvo za zdravljenja ran.
  • Kleopatrina depilacija je primerna tudi za dlačice, krajše od dveh milimetrov. Uporabna je za vse dele telesa, tudi obraz in intimne predele.
  • V nasprotju z voskanjem postopek odstranjevanja dlačic poteka v smeri rasti dlak. To prepreči trganje, zato je koža po opravljenem postopku gladka. Tudi težav z vraščenimi dlačicami tako rekoč ni, sladkorna pasta pa obenem deluje kot piling.
  • Postopek je skorajda neboleč.
  • Dlačice zrastejo po treh tednih, vendar tanjše in mehkejše. Z rednimi ponovitvami je mogoče zmanjšati delež poraščene kože.
  • Depilacija ne poškoduje povrhnjice, zato ob pravilni uporabi ne zapusti mozoljev in vnetij.
  • Depilacija s sladkorno peno je rešitev za tiste, ki jim je vsakodnevno britje odveč, za vse, ki so alergični na depilacijske kreme, veseli pa je bodo tudi tisti, ki se jim zdi voskanje preveč boleče.