Ambulanta za lepotne posege v Termah Dolenjske Toplice

  • petek, 04. februar 2011

Stresno življenje, predolg delavnik in premalo spanja lahko pustijo na našem obrazu nam neljube sledi. Zunanjo podobo si lahko osvežite in pomladite v poznanem zdraviliškem kraju, v Termah Dolenjske Toplice, kjer lepotne posege izvaja specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, Tea Jedlovčnik Štrumbelj.

Obraz začne z leti delovati utrujeno, koža postane mlahava, lica upadla, povešene veke,
ki padajo na oči, pa nas naredijo še starejše. "Namen pomlajevalnih posegov pa je ravno z minimalnimi korekturami osvežiti obraz in doseči takšno podobo, ki bolj kot dejanska leta, odraža naše počutje," pojasni Tea Jedlovčnik Štrumbelj, ki se v ambulanti v Termah Dolenjske Toplice najpogosteje srečuje s pacienti, ki se odločajo za nekirurške in manj invazivne metode pomlajevanja.


Zbogom gube

Pri tovrstnih posegih, kjer dosežejo bolj mladosten in spočit videz v zelo kratkem času, so v ospredju glajenje gub z naravnimi polnili hialuronske kisline, kjer gube zapolnijo z naravnimi, človeku lastnimi snovmi, in pa z botulin toksinom. "S kombinacijo različnih metod lahko lepotni zdravnik učinkovito odpravi gube med obrvmi, ki so tako pri moških kot pri nežnejšemu spolu kar pogoste in ustvarjajo namrščen videz obraza. Nekateri si želijo omiliti preveč izrazite smejalne gube okoli oči ali navpične gubice okoli ust."

Lep pogled in poln obraz

Zgodnje povešanje vek, zaradi česar obraz izgleda žalosten in zamorjen, se da lepo popraviti s pomočjo botulin toksina. Majhen nekajminutni poseg dvigne obrvi in odpre pogled. Pri usahlih licih, ki pridejo s starostjo ali pa so posledica izgubljenih kilogramov, se uporabljajo naravna polnila. Tako licu povrnemo mladostni volumen, zmehčamo gube in napnemo ličnice. S polnili lahko poudarimo brado, zravnamo nos in zgladimo grebenček pod očmi. "Poudarimo lahko tudi obliko ustnic, jih ponovno napnemo.

Tu seveda ne pretiravamo, temveč le do te mere, da delujejo ustnice sveže in naravno polne," poudari Jedlovčnik Štrumbelj, ki se na uvodnem posvetu z vsakomur pogovori in svetuje, katera storitev je najbolj primerna. Po izkušnjah zdravnice je potrebno kožo občasno tudi osvežiti, kar lahko naredimo s kemičnim pilingom. Priporočljivo je to pri koži, ki kaže prezgodnje znake staranja zaradi stresa, kajenja ali sončenja, s pilingom pa se lahko znebimo tudi madežev oziroma neenakomerne polti.


Učinkovit nekirurški lifting obraza

V Termah Dolenjske Toplice je eden izmed najbolj priljubljenih načinov glajenja gub s pomočjo radiofrekvenčne metode pelleve. Dr. Jedlovčnikova se temu ne čudi, saj je pelleve ena redkih neagresivnih, vendar zelo učinkovitih metod, ki obstajajo v estetki medicini. "Nega je neboleča, lahko celo prijetna; s toplo sondo, ki drsi po koži, globinsko segrevamo podkožje, kar spodbuja nastajanje kolagena. Rezultati so izvrstni na obrazu, pa tudi na vratu, dekolteju in rokah." Pozitiven učinek imajo radiofrekvenčni valovi pri aknasti koži, saj zmanjšujejo delovanje žlez lojnic.
Članek se nadaljuje »


Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Vsi Viva strokovnjaki