Recept za razstrupljanje kože

(Foto: Jupiterimages)

Naravno sijoča polt

Nekaj dni zapored lahko s preprostimi koraki očistite svojo kožo odpadnih snovi in strupov. Koža bo ponovno sveža, polt pa zdravo sijoča. Za nego kože ne potrebujete ogromno količino izdelkov – le tonik za čiščenje ter dnevno in nočno kremo (najbolje iz naravnih sestavin).

Zvečer si privoščite masažo, ki bo spodbudila limfni sistem – osredotočite se na masiranje vratu, pazduh, trebuha in področja za koleni, kjer se nahajajo limfni vozliči. Nato se posvetite obrazu – nekaj kapljic eteričnega olja nakapljajte v vročo vodo. Vanjo položite brisačo in jo položite na obraz za deset minut. To bo odprlo pore in pripravilo vašo kožo za razstrupljanje. Za to uporabite masko iz gline, ki bo iz kože povlekla vse nečistoče, koži pa dodala minerale.

Naslednje jutro naredite piling telesa. Med tuširanjem z nežnim masiranjem uporabite gel, ki vsebuje majhne delce za piling in pomagajte krvnemu obtoku odpraviti nečistoče iz telesa.

Ne pozabite tudi na gibanje, tako da se boste preznojili. Globoko dihanje še dodatno spodbudi delovanje limfnega sistema. Zvečer se spet posvetite obrazu in si naredite masko iz nekaj žlic medu ter rezin kumare. Čez masko položite vlažno in toplo brisačo ter se za nekaj minut sproščeno uležite.

Koži lahko pomagate pri obnovi tudi s prehrano – nekaj dni jejte le svežo zelenjavo in sadje, ki vsebujejo veliko antioksidantov, ter pijte veliko tekočine (npr. čaj). Za bolj temeljito razstrupljanje, ki iz telesa odstrani vseh nečistoč – in se izrazi tudi na vašem videzu, se je potrebno razstrupljanja lotiti bolj temeljito – z gibanjem, prehrano ter s tehnikami, ki lahko pomagajo pospešiti razstrupljanje: akupresura, akupunktura, dihalne vaje …

Veronika Podgoršek

dr. Veronika Podgoršek psihoterapevtka

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Vsi Viva strokovnjaki