Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Lepotne korekcije z ličenjem


(stran 2 od 3)


Če želite "odpreti" oči

Povešene veke običajno korigiramo s temno in svetlo senco, s čimer veko optično res nekoliko "dvignemo" in s tem povečamo oko, vendar se pogosto primeri, da je oko zaradi nanosa senc videti utrujeno. Namesto tega lahko poskusite z naslednjim postopkom: na vso veko nanesite nevtralno mat senco smetanove, bež ali rumenkaste barve; skratka, biti mora svetla.

Odsvetujem vam hladne tone (na primer siva) in takšne, ki vsebujejo rdeč pigment. Predel pod obrvmi osvetlite s svetlejšo senco. Temnejšo senco (rjavo, sivo ...) nanesite tik ob trepalnicah in dodajte veliko temne maskare na zgornje in malo na spodnje trepalnice. Pomembno je, da poskrbite za lepo oblikovane obrvi, ki naj potekajo v dvignjenem loku - lahko si pomagate s pinceto in črtalom.

Kako do lepih obrvi

Idealno linijo dobite, če si zamislite diagonalo, ki sega od sredine zgornje ustnice, čez rob nosnice in zunanjega kota očesa proti obrvi. Obrv se začne na točki, ki jo dobite, če potegnete navpičnico od roba nosnice navzgor. Poleg tega je treba vsaj delno upoštevati obliko obraza, pozicijo oči in naravni lok obrvi. Če spremenite obliko obrvi, bo tudi vaš obraz dobil drugačen izraz.

Moda se spreminja tudi ko gre za obrvi; enkrat se navdušujemo nad tankimi, drugič nad močnimi obrvmi. Če imate že po naravi močne obrvi, jih samo oblikujte v pravilen, lep lok. Če vas narava ni obdarila, obrvi lahko začrtate, zgostite ali samo narišete, kar manjka. Najboljši izid boste dosegli s čopičem in posebnimi sencami. Običajno sicer uporabljamo ošiljen svinčnik, toda z uporabo čopiča in vsaj dveh senc bo rezultat še veliko boljši. Za naraven videz izberite barvo, ki je v harmoniji z barvo las.

Oblika loka je odvisna od oblike oči. Če boste sledili loku veke, bo tudi obrv najbolj naravna. Če so vaše obrvi pomanjkljive, vam je na voljo tudi permanentno ličenje, ki vas bo za daljši čas rešilo risanja obrvi.

Kvadraten obraz

Korigirate ga lahko s senčenjem - senčilo nanesite pod lično kost, previdno lahko osenčite tudi predel pod brado. Največji učinek boste dosegli s primerno pričesko. Lase naj bodo daljši in naj segajo čez višino brade.
Članek se nadaljuje »


Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd