Poletni lepotni nasveti

(Foto: Shutterstock)

Lepe prsi in dekolte

Preberite nekaj nasvetov, kako poleti negovati telo in kako si pomagati pri drugih poletnih nevšečnostih.

UREJENA STOPALA

Tudi to poletje moda narekuje natikače in sandale, zato so urejena in negovana stopala še kako pomembna. Obvezno si privoščite pedikuro v kozmetičnem salonu ali kar doma. Če se boste opravila lotili sami, si priskrbite ustrezno orodje - kamen ali pilo za odstranjevanje trde kože, klešče za nohte, škarjice in leseno paličico za odstranjevanje kožice. Preden se lotite pedikure, stopalom privoščite kopel, v katero ste dodali nekaj odišavljene kopalne soli (uporabite lahko tudi grobo kuhinjsko sol in nekaj kapljic eteričnega olja). Koža na nartu je pogosto občutljivejša, kot si mislimo, zato uporabljajte blaga mila.Na koncu stopala ne pozabite namazati s hranljivo kremo. V bolje založenih drogerijah boste našli posebne izdelke, namenjene negi nog. Največkrat vsebujejo izvlečke mete, melise in evkaliptusa, ki dajejo občutek svežine ter prijetno hladijo stopala, kar je zlasti dobrodošlo v poletnem času.

Zaradi vročine in tesnih obuval utegnete imeti težave z oteklimi nogami. Pomagata hladna prha in masaža stopal, koristi tudi, če si s teniško žogico masirate stopala - tako boste spodbudili refleksne točke na stopalih.

LAK ZA NOHTE

Lakirani nohti na nogah se lepo podajo k poletni obutvi. Nohti morajo biti lepo oblikovani, izbor laka pa primeren obutvi. K črnih sandalam ali natikačem izbirajte lake močnih barv, zlasti rdeče in rožnate odtenke, izogibajte pa se neonskim barvam. Če je vaša obutev večbarvna, naj bo lak v kateri od barv na čevlju. K obutvi, ki jo krasijo vzorčki, se podajo nežni, pastelni toni. Vedno uporabljajte podlak, ki bo zaščitil nohte pred nezaželeno rumeno barvo, ki jo boste opazili, ko boste lak odstranili in se je boste zelo težko znebili.Če so vaši nohti suhi, jih pred lakiranjem namažite s kapljico olivnega olja. Enako velja za nohte na rokah.

NAKIT NA NOGAH

Verižice okoli gležnja se podajo k negovanim stopalom in, žal, samo k ozkim gležnjem. Tudi prstani za noge se ne podajo vsakomur. Bodite kritični in ocenite, ali je tovrsten nakit res pravšen za vas. Seveda ne pozabite, da mora biti nakit usklajen z obutvijo.

KOLENA

Koža je tu temnejša in bolj groba, včasih tudi suha. Po potrebi si privoščite piling in kremo (priporočam Elizabeth Arden Eight Hours Cream ). Enako velja za komolce, ki so sicer manj izpostavljeni pogledom kot kolena.

NA POMOČ, PIKI

Piki komarjev in drugih žuželk so poleti neizogibni. Tako vam utegne pik, ki ste ga povrhu razpraskali, "skaziti" noge, dekolte ali kak drug del telesa, ki ga nameravate izpostaviti. Neprijetnostim se izognite s primerno zaščito proti žuželčjim pikom. Na mesto pika si lahko nanesete gel aloe vere - in prste proč! Če vas rdečina zelo moti, jo prekrijte s pudrom.

KAJ VZETI NA DOPUST

Prtljago je običajno treba omejiti. Kozmetična sredstva, ki bi jih želeli vzeti s sabo, lahko zavzamejo veliko prostora.
Nikar ne pozabite vzeti s seboj zaščite za na sonce - krem z zaščitnim faktorjem, kreme za po sončenju in hidratantne kreme za obraz. Mila, šamponi in balzami za lase so na voljo tudi v potovalni velikosti. Pomagate si lahko tudi tako, da se odločite za kombinirane izdelke, na primer šampon in losjon v enem, negovalno milo ...

PARFUMI

Pri dišavah bodite pazljivi, kajti mnoge, ko pridejo v stik s soncem, povzročijo temne madeže na koži, ki se jih ne boste zlahka znebili. Enako velja za deodorante in vsa sredstva, ki vsebujejo alkohol. Izberite parfume, ki niso fototoksični. In še to, na voljo so tudi dišave za vse telo, posebni parfumi, namenjeni nanašanju po vsem telesu. Običajni parfum uporabljajte le na "znanih" mestih.
Poletni parfumi naj bodo sveži in lahki; težkih dišav ne uporabljajte, saj so primernejše za hladnejše dni.

POZOR!

Kombinacija kontracepcijskih tablet in sončenja utegne povzročiti madeže - pigmentne motnje. Nekateri ginekologi priporočajo, da tabletko vzamete zvečer; v prvih dveh urah po zaužitju je namreč koncentracija hormonov najvišja.
Pazljivi bodite tudi, če jemljete zdravila; povprašajte farmacevta ali zdravnika, ali se lahko brezskrbno sončite.

Članek se nadaljuje »


Lara Pezdir Podbregar

Lara Pezdir Podbregar mag.farm. P3 Professional licenciran svetovalec

Postavi vprašanje

Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Vsi Viva strokovnjaki