Probiotiki za vagino

Za intimno zdravje skrbim s pomočjo narave

Slej ko prej se vsaka od nas sreča z okužbo nožnice ali zunanjega spolovila,  po statistiki kar 75 odstotkov žensk vsaj enkrat v življenju. Težave povzročajo bakterije oziroma glivice, ki porušijo ravnovesje naše nožnice. Ugodne razmere zanje  nastanejo zaradi starostnih ali hormonskih sprememb, zaradi kontracepcije ali zdravljenja z antibiotiki, vzrok za težave so lahko tudi pretirana ali neustrezna higiena, spolna aktivnost, pa tudi spodnje perilo ali higienski vložki iz sintetičnih materialov. 

Kdaj k zdravniku

Izcedek, neprijeten vonj, srbenje, pekoč občutek ali celo bolečine so znaki, ki zahtevajo zdravniški pregled, morda tudi jemanje antibiotikov ali antimikotikov.  Ko pa ugotovimo, da se nam okužbe in vnetja ponavljajo, lahko učinkovito ukrepamo same: pomagamo si s probiotiki, ki jih vnesemo v nožnico ali na zunanje spolovilo.


Probiotiki, pomoč iz narave

probiotiki niso le v naših prebavilih in črevesni flori.  Druga vrsta teh mlečnokislinskih bakterij bo pomagala ponovno vzpostaviti in uravnotežiti tudi mikrofloro nožnice, okrepila bo
naravno telesno obrambo,  predvsem pa bo okužbe in vnetja pomagala preprečiti.  

Novo, tamponi s probiotiki

S tamponi Natura Femina by ellen s probiotiki si bomo ob okužbah pomagale med menstruacijo. Probiotiki pričnejo delovati, ko tampon vpije menstrualno kri in se ogreje na telesno temperaturo.  Da bodo te »dobre« bakterije delovale optimalno, se moramo držati načela 3 x 3 x 3 : uporabiti moramo vsaj tri tampone dnevno, tri menstrualne dni  ciklusa in tri cikluse zaporedoma. Tako bomo izkoristile dvojni učinek tamponov: pomagajo blažiti in preprečevati okužbe, hkrati pa so tudi odlična zaščita ob menstruaciji.


Krema s probiotiki, kot dodatna pomoč

Krema Natura Femina by ellen s probiotiki nam bo pomagala odpraviti suhost intimnih predelov, srbečico, izcedek in neprijetenj vonj ob okužbah. Ker poleg  probiotikov vsebuje tudi rastlinske maščobe, je koristna na dva načina: vlaži in ščiti kožo ter pomaga vzdrževati naravno mikrofloro zunanjega spolovila.  Uporabljamo jo lahko samostojno ali v kombinaciji s tamponi.

Izkoristimo, kar nam ponuja narava in poskrbimo za intimno zdravje na njen način. S probiotiki v tamponih in kremi Natura Femina by ellen nam bo uspelo telesni ščit pred okužbami okrepiti, že nastalo škodo pa na popolnoma naraven način popraviti.

Izdelki Natura  Femina by ellen s probiotiki so na voljo v lekarnah in specializiranih trgovinah ter na tosama.si.

Galerija
Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Vesna Kaloh

Vesna Kaloh dr. dent. spec. čeljustne in zobne ortopedije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki