Akcija Term Olimia in revije Viva – Naredi nekaj dobrega zase, 3. del

(Foto: Shutterstock)

Prebudite zdravilno energijo v sebi

Življenjska energija či ohranja naše zdravje in vitalnost, vendar nam zaradi sodobnega življenjskega sloga te energije pogosto primanjkuje ali pa je njeno ravnovesje porušeno. Če je njen pretok po meridijanih oviran ali celo blokiran, se počutimo slabše, če pa energetsko neravnovesje traja dalj časa, se to pokaže v obliki funkcionalne motnje kakega organa in pozneje kot bolezen.

V okviru edinstvenih programov energijske medicine v Centru zdravja Olimia vam ob pomoči izpopolnjenega sistema Bionic Care® izmerijo pretok življenjske energije či po meridijanih, ugotovijo energijsko stanje vašega telesa, diagnosticirajo blokade v posameznih delih telesa in notranjih organih ter jih s terapijo blažijo in odpravljajo. Ta metoda na inovativen način združuje zahodna medicinska znanja in tehnologijo, tradicionalno kitajsko medicino in alternativna medicinska znanja. Viva vas v skupni akciji s Termami Olimia vabi, da ob podpori vsebin, povezanih v selfness programe energijske medicine v Termah Olimia, naredite nekaj dobrega zase ter odprete vrata zdravju in dobremu počutju.

Prisluhnite telesu

V našem telesu se po energijskih poteh, meridianih, ki so očem nevidni, v posebnem ritmu pretaka življenjska energija či, ki skrbi za nemoteno in pravilno delovanje notranjih organov. Močna energija či je predpogoj, da smo zdravi in vitalni. Če nam te energije primanjkuje, če je njen pretok oviran ali blokiran, zbolimo. Zdravnica Cvetka Avguštin, ki vodi in razvija selfness programe energijske medicine v Centru zdravja Olimia, tovrstno razumevanje zdravja navdušuje, saj človeka obravnava kot celostno bitje in mu podeljuje dejavno vlogo za svoje počutje. Energijska medicina spoštuje dejstvo, da ima naše telo moč za samozdravljenje – če se mu le naučimo prisluhniti in ga upoštevati.

Postanite sam svoj zdravitelj

Programi energijske medicine, ki so v Termah Olimia del splošne usmeritve v selfness ali vračanje k sebi, so posebni tudi zato, ker vas povabijo na pot samouresničitve, saj vas usposobijo in navdušijo za prevzemanje odgovornosti za svoje življenje in zdravje, namesto da bi se pri tem zanašali samo na druge. Naučili se boste, kako negovati dobro počutje, zato boste z manj napora kos življenjskim obremenitvam v domačem okolju. Seznanili vas bodo s preprostimi tehnikami, s katerimi lahko spodbudite lastno zdravilno moč in s tem postanete sam svoj zdravitelj. Tako boste lahko še pravočasno in učinkovito odpravljali morebitna energetska neravnovesja, do katerih pride zaradi stresa, neustrezne prehrane, nezadostnega počitka …


Inovativna tehnologija

V središču programov energijske medicine v Termah Olimia sta diagnostika in terapija z izpopolnjenim sistemom Bionic Care, ki izmeri pretok življenjske energije či po meridianih in s terapijo ublaži ali celo odstrani morebitne blokade. Cilj je energijska pretočnost in s tem večja vitalnost. Dosežejo jo s stimulacijo perifernih akupunkturnih točk na izbranih meridianih. Sistem Bionic Care deluje na preprost, učinkovit in neboleč način, saj z usmerjeno infrardečo svetlobo prek akupunkturnih točk v telesu sproži mehanizem samozdravljenja.

Pri odstranjevanju blokad v pretoku energije z delovanjem na meridiane in akupresurne točke uravnajo neskladje energij jin in jang ter omogočijo vzpostavitev ravnovesja, s čimer preprečijo nastajanje bolezni. Če je bolezen že nastala, po principu petih elementov in njihove soodvisnosti krepijo ali sproščajo energijo, jo razporejajo znotraj telesa in tako znova vzpostavljajo ravnovesje. Postopek izvajajo enkrat, lahko pa tudi dvakrat na dan, odvisno od stopnje neravnovesja v telesu, vendar se človek že kmalu bolje počuti. Navadno se telo lepo odzove že po nekaj takih postopkih, energije pa se uravnovesijo, pripoveduje Cvetka Avguštin.


Podpora za energetsko ravnovesje: vaje in prehranska priporočila

Vsi gostje, ki se odločijo za kateri koli selfness program in si privoščijo Bionic Care, prejmejo poseben vodnik, v katerem so zbrane vaje in tehnike za boljšo pretočnost meridianov – glajenje, tapkanje, spremljanje poteka meridiana v mislih, vse to so postopki, ki pospešijo pretok energij po telesu. Vodnik prinaša tudi prehranska priporočila, saj je hrana pomemben vir vitalne energije. "Hrana ima pomembno vlogo pri podpiranju in ohranjanju energetskega ravnovesja," razlaga Cvetka Avguštin. "Vsakemu organu namreč pripada določena hrana oziroma okus. Slana hrana koristi ledvicam, grenka srcu, pikantna pljučem, kisla jetrom, sladka pa vranici in slinavki. Če poznamo te osnove, nakupovanje in priprava obrokov postaneta igra. "


Prebudite najboljše v sebi

Spodbujanje pretoka či energije po meridianih, usmerjeno dihanje ter polnovredna hrana v primernih kombinacijah in delih dneva so jedro programov energijske medicine. Njen cilj je, da prebudimo tisto najboljše v sebi – zdravilca, ki prisluhne telesu in mu zna nameniti pozornost, kadar jo potrebuje. Če želimo dobro počutje ohraniti vse do visoke starosti, moramo v primeru slabega počutja nemudoma ukrepati in vzpostaviti pretok vitalne energije.

V našem telesu se po energijskih poteh, meridianih, ki so očem nevidni, v posebnem ritmu pretaka življenjska energija či, ki skrbi za nemoteno in pravilno delovanje notranjih organov. Z izpopolnjenim sistemom Bionic Care v Termah Olimia izmerijo pretok življenjske energije či po meridianih in s terapijo ublažijo ali celo odstranijo morebitne blokade.

Kako poteka testiranje pretočnosti meridianov z inovativno napravo Bionic Care®

 • Ob prvem obisku strokovnjaki opravijo diagnostiko in analizo stanja ter poskrbijo za terapijo in individualno svetujejo, kar traja 45 minut,
 • v skladu z ugotovljenim stanjem po potrebi določijo število in dinamiko naslednjih terapij,
 • sledi meritev poteka energije na vstopnih meridianskih točkah (na konicah prstov na rokah in nogah).


V stiku s strokovnjaki tudi doma

Vsem, ki si izberejo program energijske medicine, je na voljo možnost, da tudi po tem, ko zapustijo terme, ostanejo v stiku s strokovnjaki Term Olimia. "Zanima nas dolgoročno dobro počutje posameznika, zato mu želimo biti v oporo, če bi mu zaradi vsakodnevnih obremenitev počutje zanihalo navzdol. S strokovnjaki se lahko posvetujejo individualno, osebno ali po telefonu, kar smo omogočili z oblikovanjem portala Selfness Olimia, na katerem ljudem ponujamo znanja, ki so potrebna za krepitev vitalnosti," pravi Cvetka Avguštin.

Naredite torej nekaj dobrega zase ter se uglasite s seboj na frekvenco zdravja in dobrega počutja. Tako se boste bolje počutili v svoji koži in uživali v življenju v vsej njegovi lepoti.


Kako poteka testiranje pretočnosti meridianov z inovativno napravo Bionic Care®

 • Ob prvem obisku strokovnjaki opravijo diagnostiko in analizo stanja ter poskrbijo za terapijo in individualno svetujejo, kar traja 45 minut,
 • v skladu z ugotovljenim stanjem po potrebi določijo število in dinamiko naslednjih terapij,
 • sledi meritev poteka energije na vstopnih meridianskih točkah (na konicah prstov na rokah in nogah).


Programe energijske medicine priporočajo za:

Preventivo:
 • za dobro preskrbo celic s kisikom,
 • blaženje in odpravljanje stresa,
 • uravnavanje presnovnih procesov,
 • uravnavanje prebave,
 • zgodnje odkrivanje in preprečevanje energijskih blokad,
 • svetovanje pri pravilni izbiri prehrane,
 • krepitev imunskega sistema.

Zdravstvene težave:
 • migrena,
 • težave s krvnim obtokom,
 • povišan krvni tlak,
 • tinitus,
 • revmatizem,
 • diabetes,
 • kronične kožne bolezni,
 • motnje spanja,
 • hormonske motnje (libido, impotenca, menopavza),
 • izgorelost,
 • vrtoglavica,
 • imunska oslabelost,
 • težave s koncentracijo …

Za športnike in rekreativce:
 • izboljšanje vzdržljivosti,
 • večja moč,
 • hitrejša regeneracija,
 • boljša preskrba s kisikom,
 • krepitev imunskega sistema,
 • stabilno delovanje krvnega obtoka,
 • zgodnje odkrivanje energijskega neravnovesja,
 • preprečevanje bolezni.

Vprašajte Vivinega strokovnjaka

Cvetka Avguštin, dr. med., spec. interne in socialne medicine, na portalu Viva.si odgovarja na vprašanja vsem tistim, ki jih podrobneje zanima selfness, kultura samospreminjanja, ki vodi do trajne spremembe na bolje. Vprašate jo lahko tudi o olimskem pristopu k naravnem zdravljenju bolečine v hrbtenici. Vprašanja ji lahko zastavite TUKAJ.


Več informacij:
Terme Olimia
Zdraviliška cesta 24, 3254 Podčetrtek
(03) 829  78 36
info@terme-olimia.com
terme-olimia.com/si/health/selfness/
facebook.com/SelfnessOlimia


Galerija

Shutterstock

Programi energijske medicine v Termah Olimia so namenjeni ljudem, ki se zavedajo, kako pomembno je ohranjanje zdravja. "Bolj kot do tega, da bi s tem sistemom zdravila ljudi, si želim, da bi jih predramila in povabila na pot dejavne skrbi za svoje dobro počutje. V to smer so naravnane vsebine vseh selfness programov, ki smo jih razvili, pa tudi vsa spremljevalna ponudba Term Olimia," poudarja Cvetka Avguštin, dr. med., spec. interne in socialne medicine. Diana Anđelić

Inovativna naprava Bionic Care®