Nega obraza s kisikom pod pritiskom

(Foto: Diana Anđelić)

Zvezdniška nega za mladosten videz

Vsaka ženska se vsaj enkrat v življenju želi počutiti kot zvezdnica, predvsem pa si želi, da bi lahko njena notranja lepota zasijala tudi navzven – na obrazu. Nedavno, prav pred našo slovesno prireditvijo ob sklepu akcije Moj zdravnik, sem imela priložnost preizkusiti eno od zadnjih hollywoodskih negovalnih uspešnic, kisikovo obrazno nego, ki utrujeni in suhi koži vrne vlago in lesk ter zgladi izrazne in starostne gubice, tako da lahko obraz zasije v vsej svoji naravni lepoti.

Terapija za obraz Intraceuticals je v Sloveniji novost, v Avstraliji, od koder tudi prihaja, pa je znana že deset let. V rabi je predvsem za glajenje starostnih in izraznih gubic na obrazu. Zaradi neinvazivnosti in spodbudnih učinkov, je ta nega vse bolj priljubljena tudi med hollywoodskimi zvezdniki in javnimi osebnostmi, k njej pa se zatekajo predvsem pred televizijskimi nastopi in fotografskimi snemanji. Med njenimi uporabniki so razočarana gospodinja Eva Longoria, Sarah Jessica Parker in Kristen Davis, supermanekenka Naomi Campbell ter priljubljeni pevci Justin Timberlake, Kate Perry in Fergie.

Pomlajevanje in nega zahtevnejše kože

Obravnava traja približno pol ure, poteka pa v udobnem ležečem položaju. Kozmetičarka ampulo, v kateri je predvsem hialuronska kislina, vnaša v kožo ob pomoči kisika pod pritiskom. Poleg hialuronske kisline serum vsebuje še alojo vero, zeleni čaj ter vitamine A, C in E. Hialuronska kislina vrača koži naravno vlago in zapolnjuje gubice, antioksidanti pa prispevajo k odpravljanju škode, ki jo povzročajo prosti radikali, obenem pa koži vračajo zdrav in mladosten videz. Terapija je neboleča in prijetna, na mestih s tanjšo kožo (usta, pod očmi) pa občasno malce žgečka.

Najboljši učinek doseže šest obravnav, ki si sledijo v razmiku enega tedna, za vzdrževanje pa zadošča po ena terapija na mesec. Tovrstna obravnava je primerna tako za ohranjanje mladostnega videza kot za pomlajevanje, poleg tega pa pomaga pri neenakomerni pigmentiranosti in težavah z aknami. Ker deluje pomirjevalno in hladilno, jo po laserskih posegih v terapije vključujejo tudi številni dermatologi in estetski kirurgi.

Svežina in naraven lesk

Terapija je zelo prijetna in prija zlasti v vročih dneh, saj obraz ohladi in osveži. Učinek je viden že takoj po terapiji, odvisen pa je od stanja kože pred njo, sicer pa je najopaznejši po dveh dneh. Moja resda mlada, vendar utrujena in izsušena koža, je bila po prvi obravnavi bolj napeta, prožna in navlažena, predvsem okrog ličnic in oči pa je bilo opaziti večjo čvrstost. Tako sem se lahko že naslednji dan na našo sklepno slovesnost odpravila z bolj sijočo poltjo.

Ana Ziherl Mali iz kozmetičnega salona Shape, uvoznica za Intraceuticals, pravi, da obravnava s kisikom pod pritiskom združuje potrebe in pričakovanja sodobnih žensk in moških, saj so sestavine naravne, učinek takojšen, postopek pa neinvaziven in brez neželenih učinkov. "S kisikom, ki je pod določenim pritiskom, je mogoče sestavine seruma spraviti v globlje plasti kože, torej tja, kjer lahko opravljajo svojo funkcijo. Hialuronska kislino proizvaja naše telo, ker pa nam jo z minevanjem let vse bolj primanjkuje, se koža suši in tanjša ter izgublja lesk in čvrstost, na njej pa se pojavijo gubice in pozneje gube. Hialuronska kislina je močan naravni vlažilec in vezalec vlage, ki po šestih obravnavah koži podeli navlaženost, kakršno je imela v mladosti," pravi Ana Ziherl Mali.

Lara Pezdir Podbregar

Lara Pezdir Podbregar mag.farm. P3 Professional licenciran svetovalec

Postavi vprašanje

Marko Hočevar

prof. dr. Marko Hočevar dr. med. spec. splošne in onkološke kirurgije

Postavi vprašanje

Denis Baš

Denis Baš dr.med. spec. pediatrije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki