Kako uporabiti kremo za samoporjavitev

(Foto: Shutterstock)

Če ste poleti vseeno radi privlačno zagoreli, lahko to dosežete s samoporjavitveno kremo. Pazite le, kako jo nanašate. Najprej se oprhajte in opravite piling (posebno se posvetite koži komolcev, kolen in stopal). Ne prhajte se z vročo vodo in tudi prostor, v katerem se boste mazali, naj bo hladen. Ne smete se namreč preznojiti.

Po prhanju se temeljito osušite in nanesite tanko plast kreme za telo, saj koža ne sme biti suha. Več kreme nanesite na stopala, gležnje, kolena in komolce. Nato vtrite samoporjavitveno kremo. Zapomnite si, da najprej opravite z enim delom telesa in se šele nato posvetite naslednjemu. Raje uporabite več kreme kot premalo. Vsakih nekaj minut si operite roke. Hrbtišča dlani in zgornji del stopal namažite z gobico za puder. Preden se oblečete, počakajte, da se krema osuši, nato pa še tri ure ne telovadite in se ne kopajte.

Izbirate lahko med različno močnimi samoporjavitvenimi kremami. Sestavina, ki povzroči porjavelost, je namreč dihidroksiaceton (DHA), zato samo preverite, na katerem mestu med sestavinami je.
Vesna Kaloh

Vesna Kaloh dr. dent. spec. čeljustne in zobne ortopedije

Postavi vprašanje

Jurica Ferenčina

Jurica Ferenčina dr. med. spec. družinske medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki