11 domačih nasvetov proti celulitu

(Foto: Dreamstime)

Tudi z zdravim življenjskim slogom lahko učinkovito polepšate in učvrstite svojo kožo ter odpravite celulit.

1. Do napete kože z zdravo in lahko prehrano. Slaba prehrana še kako vpliva na stanje vaše kože, zato se izogibajte izdelkom iz bele moke, sladkarijam, sladkim sokovom in gaziranim pijačam. Pazite tudi, da hrano čim manj solite. Uživajte čimveč sadja, zelenjave, vitaminov in mineralov, ki bodo koži podarili vlago in prožnost. Vitamin C je znan uničevalec maščob, balastne snovi pa pospešujejo presnovo maščob. Ob takšni prehrani bo koža sijala od zdravja, videti bo mehka in sveža.

2. Tekočina osreči kožo. Za napeto in lepo kožo je treba dovolj; s tem telesu pomagate pri izločanju strupov. Najboljša je voda (lahko z dodatkom svežega limoninega soka), primerni so tudi nesladkani čaji. Zeleni čaj pospešuje izgorevanja maščob in pomaga do lepe kože.

3. Z eteričnimi olji nad stres. Z eteričnimi olji odpravljamo stres in se sprostimo, kar se odraža tudi na koži. Priporočljivo je sivkino eterično olje, saj pomirja, sprošča in obenem prispeva k odpravljanju celulita. Pripravite si kopel.

4. Piling za prekrvavljenost. Posebno koristen je poleti, povrhu pa je tudi dobra masaža. Kožo boste prekrvavili, obenem pa bo nežnejša in mehkejša.

5. Koristi gibanja. Gibanje nadvse blagodejno in poživljajoče vpliva na kožo. Z znojenjem telo izloča strupe, obenem pa se boste bolje počutili in s tem od znotraj vplivali na svoj videz.

6. Učinek prhanja. Prhajte se z mlačno vodo, ki vas bo poživila in pospešila prekrvavitev, kar koristi tudi v boju proti celulitu.

7. Lepotni spanec ni le mit. Po napornem dnevu si privoščite dovolj spanja. Tudi premalo spanja in utrujenost se odražata na koži. Počitek je nujen za lepo kožo!

8. Uporaba ustreznih negovalnih krem. Negovalne kreme naj vsebujejo čimveč antioksidantov. Primerni so izdelki, ki vsebujejo vitamine A, C in E, cink, sadne encime, ginko, izvleček grozdnih pešk, karitejevo maslo, koencim Q10, oljčno olje, selen, zeleni čaj, beli čaj …

9. Koži priskočite na pomoč z redno masažo. Redna masaža šteje več kot vse proticelulitne kreme in pripomore k lepšemu videzu kože. Najbolje je, če uporabite mleko za telo in s krožnimi gibi masirate problematične predele. Uporabite lahko tudi piling ali/in masažno rokavico.

10. Nad strupe s savno. Če imate možnost, si enkrat na teden privoščite savno, saj dobro dene celotnemu telesu, odpravlja stres in doseže, skupaj z znojem pa se iz telesa izločajo tudi strupi.

11. Šteje tudi lepa drža. Slaba drža ovira pretok limfe, kar povzroča nastajanje celulita. S pokončno držo bodo vaše zadnjične mišice postale in ostale čvrste, lepša bo tudi celotna postava.


Nevio Medved

Nevio Medved dr. med. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Postavi vprašanje

Denis Baš

Denis Baš dr.med. spec. pediatrije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki