Nad stres in glavobol z medicinskim pripomočkom Cefaly®

Vir energije in dobrega počutja

Naprava je namenjena za preprečevanje ali obravnavanje kroničnih ali ponavljajočih se glavobolov, dviga splošno počutje in prispeva k bistveno manjši ravni stresa, ki ga povzročajo tako napadi glavobolov kot strah pred njimi.
Za tenzijskim glavobolom, najpogostejšo in najbolj blago obliko glavobola, trpi kar 70 odstotkov populacije, v razvitih državah pa samo tenzijski glavobol prizadene dve tretjini moških in 80 odstotkov žensk. Kako torej preprečiti vrtajočo, stiskajočo, utripajočo, tudi težko vzdržno bolečino?

Od leta 2009 je na slovenskem trgu na voljo nov medicinski pripomoček Cefaly®, ki ne zahteva uporabe zdravil, deluje pa podobno kot masaže, akupunkture in tehnike sproščanja. Medicinski pripomoček Cefaly® je inovativen izdelek, ki so ga razvili v Belgiji, uporabljajo pa ga že številni prebivalci v evropskih državah(v Belgiji, Španiji, Nemčiji, Nizozemski…itd), o učinkovitosti le-tega po dveh letih dostopnosti izdelka v Sloveniji poročajo tudi naši zdravniki in uporabniki izdelka. Cefaly® zmanjša migrenske napade, dolgoročno jih lahko celo prekine. Odvisnost od zdravil se zmanjša, s tem pa se tudi izboljša kakovost življenja in zdravje uporabnika. S prijetnim, stimulativnim učinkom obravnava bolečino in glavobole ter zmanjšuje tesnobo in stres.

Kako deluje?

Cefaly® je sodoben medicinski pripomoček za kranialni TENS. Prilagojen je za uporabo nad prvo vejo trovejnega živca, njegova prednost je v enostavni uporabi, lahki ter praktični obliki in v dovršeni pomanjšani elektroniki. Učinkovit je lahko pri obravnavi akutnega glavobola, še bolj pa pri preprečevanju kroničnega, kjer z redno in dolgotrajno uporabo omogoča zmanjšanje porabe zdravil.Medicinski pripomoček za kranialno nevrostimulacijo, kot Cefaly® imenujejo strokovno, je na voljo v slovenskih lekarnah in specializiranih trgovinah z medicinskimi pripomočki, kjer vam bodo svetovali o njegovi pravilni uporabi. Nekaj terapij na teden je vse, kar potrebujete, da se boste spet počutili dobro, imeli jasno glavo in obvladali stres.

Galerija
Zdravka Koman Mežek

Zdravka Koman Mežek dr. med. spec. ginekologije

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki