Sublativno pomlajevanje v Derma centru Maribor

Arzenal nekirurških metod, s katerimi lahko učinkovito in trajno izboljšamo videz kože, je v zadnjih letih postal precej obsežen. Nekatere metode so pogosto boleče, zahtevajo dolgo okrevanje, nenazadnje pa lahko pustijo trajne posledice, če jih ne izvajajo strokovnjaki. A pred vrati so novi pristopi. V Derma centru Maribor že eno leto v okviru postopkov estetske dermatologije edini v Sloveniji s tehnologijo Matrix RF® uspešno izvajamo sublativno pomlajevanje, ki je do naših pacientov izjemno prijazno in daje odlične rezultate.

Čas za prijazne metode pomlajevanja

Sublativno pomlajevanje je nova nekirurška metoda pomlajevanja kože, glajenja gub, brazgotin in strij ter obnavljanja tonusa kože, ki je nekakšna kombinacija med neablativnimi in frakcioniranimi ablativnimi metodami pomlajevanja. Prednost aplikatorja Matrix RF®, s katerim te postopke izvajamo v Sloveniji le v Derma centru Maribor, pred ostalimi metodami je v večji učinkovitosti in krajšem času celjenja kože.

Zanjo je značilna minimalna poškodba epidermisa in velik učinek v dermisu, ki je dosežen s koagulacijo proteinov in obsežnim pregrevanjem, kar povzroči skrčenje molekul kolagena in nastanek novega kolagena. Posledica tega procesa je nastanek kože, ki je bolj napeta, gladka, z manj gub in vidno pomlajena. Na brazgotinah, nastalih zaradi aken, po poškodbah ali operacijah lahko pričakujemo izboljšanje globine, glajenje robov brazgotin na prehodu v zdravo kožo, pri strijah pa lahko opazimo izboljšanje v zmanjšanju stanjšanja kože in papirnatega izgleda
kože strij.

Sandi Luft, dr. med., spec. dermatolog, vodja Derma centra Maribor MARIBOR,
Aškerčeva 7, 2000 Maribor,
telefon za naročanje 051 420 165,
www.centerderma.si, info@centerderma.si.