Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

*** Show Paged

Poletni lepotni nasveti


(stran 3 od 3)


NE POZABITE NA SKRITA MESTA

S kremo namažite vse telo, ne pozabite na nos, ušesa, stopala... Sonce je neusmiljeno.

PREHRANA

Izogibajte se težki in mastni hrani ter zaužijte čim več svežega sadja in zelenjave, ki ju je v tem letnem času obilo. Uživajte hrano, bogato z beta karotenom in kalcijem - vaša koža in telo bosta lepša.

NIKOLI NE PORDITE

Zmotno je prepričanje, da koža pordi, preden porjavi. Rdečica je znak lažje opekline. Če boste trpeli za sončnimi opeklinami, kak dan preživite izključno v senci. Pripravite si hladne obkladke in kožo na debelo natrite s hladilnim gelom. V hujših primerih poiščite zdravniško pomoč.

ZA LEPE NOGE

Vse štiri iztegnemo od sebe in dovolimo, da nam nekdo masira podplate; to je lahko nadvse erotična izkušnja. Že nežen dotik podplatov vzbuja občutek varnosti in bližine, zlasti če uporabimo čutno olje, pripravljeno po receptu kraljice iz Sabe, ki ga lahko zmešamo tudi sami. Potrebujemo 5 ml jojobinega olja, ki ga zmešamo s 5 ml sezamovega olja, nato dodamo še po dve kapljici mirinega, rožnega in jasminovega olja ter mešanico temeljito pretresemo. Vonj je čuten in odpira srce. Lahko se razvajate tudi z vrtničnimi lističi, ki jih porazdelimo na svileno podlago in z njo počasi drsimo po podplatih. Še preprosteje je, če uporabite kozmetični preparat z dodatkom rožnega olja.

Pokaži noge ...

Da bodo noge tudi v sandalih lepe, jih morate redno razvajati z nežno masažo. Kreme za piling, ki vsebujejo fina zrnca lave, odstranijo poroženelo kožo. Masažno mešanico si lahko pripravimo tudi sami: 4 jedilne žlice morske soli zmešamo z 2 žlicama olivnega olja. Zmes s krožnimi gibi vtremo v kožo in nato podplate splaknemo z vodo.

Dražilo za živce

Bosonogi hodimo po travniku, bredemo po čistem potoku, pod podplati čutimo fino zrnat pesek. Hoja brez obutve je "potepanje duše". Pri tem ne spodbudimo le refleksnih con na podplatih, temveč tudi 72 tisoč živčnih končičev, ki poskrbijo za pravi opoj s hormonom sreče. Torej se pogosto sezujmo in okusimo te primarne občutke. Poleg tega boste s tem okrepili občutek povezanosti z zemljo. Napravite lahko tudi naslednjo vajo: Stojte vzravnano in zaprite oči. Predstavljajte si, da vam iz podplatov poganjajo močne korenine, ki vas povezujejo z zemljo. Vaja nas naredi dovzetnejše za raziskovanje zavesti.

Svežina v vročini

Kreme za noge z dodatkom mentola, evkaliptusa ali mete učinkujejo hladilno in osvežilno. Eterična olja spodbudijo kožo za sprejemanje hladnega in poskrbijo, da se kljub visokim poletnim temperaturam noge ne ogrejejo preveč. Primerna je krema Gehwol Frische-Balsam (Balzam za osvežitev Gehwol), v trgovinah pa boste našli še številne druge.

Meditacija nog: na poti k sebi

Indijci pravijo: ko človek prime v roke noge drugega človeka, drži tudi njegovo dušo. To deluje tudi takrat, ko objemamo svoje noge. Poskusite z meditacijo nog. Sedite po turško in v levo roko vzemite desno nogo. Pri tem prepletite prste roke s prsti na nogi - kot pri molitvi. Enako naredite z levo nogo in desno roko, da se povežete s seboj. Zaprite oči in si predstavljajte, kako skozi vaše telo teče tok energije in toplote. Že čez nekaj minut se bo v vas razvil občutek varnosti. Težave se bodo zdele veliko manjše in zbrali boste pogum, ki je potreben, če se želite lotiti novih podvigov.
Vam je �lanek v�e�?


Povezano

trstsdsd