Praznično razvajanje in negovanje

  • KoMa
  • četrtek, 27. december 2018
Naredite nekaj zase in si privoščite praznično razvajanje in nego že danes!
Naredite nekaj zase in si privoščite praznično razvajanje in nego že danes!

Naredite nekaj zase!

Leto se izteka, pred nami je novo in z njim cel kup načrtov in obljub. Z razvajanjem lahko začnete kar takoj. Naslednje dni izkoristite sebi v prid in se pripravite na zabaven, a vseeno stresen del leta.


V akcijo

Tudi če niste ljubiteljica športa, si vsak dan vzemite nekaj časa za gibanje. Ni treba, da obiščete fitnes ali aerobiko, dovolj bo, če izberete nekaj vaj in aktivirate vse mišice. Že po nekaj dneh se boste počutili bolje. Obiščete lahko tudi kakšen tečaj plesa, joge ali se končno vpišete v kakšen športni center na ure tenisa, aerobike ali na fitnes.


Obdarite se z ličili

Opravite "inventuro" med ličili. Obdržite tista, ki jih zares uporabljate, stara zavrzite, tista, ki jih ne potrebujete, pa podarite prijateljicam. Razveselite se z nakupom kakega novega ličila.


Spremenite ličenje

Privoščite si bolj drzno ali spremenjeno ličenje. Ker so temperature nizke, bo puder zelo dobrodošel. Ne pozabite zaščititi obraza in ustnic tudi pred mrazom in vetrom z dobro kremo in mazilom za ustnice.

Rešite se odvečnih dlačic

Če se boste odločili za voskanje, tega ne počnite tik pred menstruacijo in po njej, ker ste takrat bolj občutljivi na bolečino. Če se brijete ali uporabljate depilacijsko kremo, bodite pozorni na čas depilacije: luna naj bo v dobi upadanja, tako bodo dlačice počasneje zrasle.

Obiščite savno …

… bodisi turško bodisi finsko. Savna sprošča in pospešuje prekrvljenost, zato dobro vpliva na vse telo, koža na obrazu pa dobi zdravo barvo. Redno obiskovanje savne krepi imunski sistem.


Privoščite si masažo!

Na voljo so različne masaže; če se ne odločite za masažo vsega telesa, vam svetujemo masažo stopal, po kateri se boste počutili, kot da lebdite. Povprašajte po dobrem refleksologu!

Obiščite frizerja

Sedaj je idealen čas, da spremenite pričesko, barvo las ali pa si samo uredite konice.

Privoščite si obisk pri kozmetičarki …

Koža pozimi potrebuje dodatno nego, saj je izpostavljena nizkim temperaturam in centralnemu ogrevanju. Naj vas razvajajo s pilingom obraza, hranljivo masko, oblikujejo naj vam nohte in obrvi … In počutili se boste kot prerojeni.

Pojdite na kratek oddih

Kaj je lepšega kot nekajdnevni oddih v kakšnem turističnem kraju, toplicah ali na izletu v neznano ali praznično prestolnico. Naj vas razvajajo s hrano, masažo ali pa se izgubite v lepotah in znamenitostih drugih krajev.
Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki