Masaža v dvoje

(Foto: Jupiterimages)

Prenesite ljubezen na telo

Masaža je lahko ena najbolj čudovitih izkušenj za partnerja. Ljubezen, ki jo čutite do partnerja, prenesete na njegovo telo in tako obogatite ljubezensko življenje. Za nežno in senzualno masažo ni potrebno biti strokovnjak. Znati morate le poslušati partnerja ter slediti njegovim željam, ki jih uresničite s svojo domišljijo in nežnimi dotiki rok.

Vzdušje


Najprej pripravite prijetno vzdušje, z zatemnjenimi lučmi ali prižganimi svečami ter izparilnikom, v katerem je eterično olje po vaši izbiri. Prostor naj bo prezračen in prijetno topel. Če želite, lahko predvajate tudi sproščujočo glasbo. Seveda pa ne smete pozabiti ugasniti telefone in poskrbeti, da vas nihče ne bo motil. Pripravite tudi prostor, na katerem se boste masirali. Uporabite lahko posteljo ali pa kar tla, ki jih prekrijete z mehko podlago. Ležišče zaščitite z rjuho, ki bo vpila kapljice, ki spolzi predaleč.

Izberite olje


Dobra masažna olja so tista, ki ne vsebujejo konzervansov in so čim bolj naravna. Izbirate lahko med številnimi olji: za občutljivo kožo dojenčka, sezamovo, mandljevo, jojoba ali navadno olivno olje … Olja, ki segrevajo, so zelo primerna za masažo prsi (in intimnih delov telesa), če ne piše drugače na etiketi) ali za boleče dele telesa.

Pred masažo kopel


S kopeljo boste pred masažo sprostili mišice in pripravili kožo na masiranje. S pilingom odstranite suho kožo. Obrišite se do suhega. 

Poslušajte partnerja


Na dlani si kanite nekaj kapljic olja, potem pa ju podrgnite, da se dlani in olje ogrejejo. Uporabljajte trdne, a nežne gibe. Začnite pri vratu in potujte navzdol po telesu. Partner naj bo obrnjen na hrbtu in nato na trebuhu. Poslušajte ga, kaj mu ugaja. Sledite svojim občutkom in opazujte odzivanje telesa partnerja. Izogibajte se neposredni masaži sklepov in močnemu pritiskanju na kosti. Dotikajte se predvsem mišic, ki jih nežno gnetite ali gladite. Gibi naj bodo počasni in čim bolj povezani. Na bolj občutljivih delih telesa, kot je na primer trebuh, bodite še posebej nežni. Po masaži partnerja pokrijte z odejo in ga pustite nekaj minut, da uživa v občutkih. Nato ne pozabite vlogi zamenjati.

In še namig


Pri taki masaži en partner uživa v dajanju, drugi pa v prejemanju, vlogi pa zamenjata. Lahko pa se odpravite v center, kjer ponujajo odlične masaže v dvoje, kjer bosta oba hkrati uživala v masaži. Med masažo, za katero bodo poskrbeli strokovnjaki, se bosta lahko pogovarjala in uživala v sproščanju v dvoje.

Jantarjeva meditacija


Za odstranitev napetosti in neprijetne energije, ki se je nakopičila v vas čez dan, si lahko pomagate s čudovito jantarjevo meditacijo, ki vas bo pred masažo povezala s partnerjem.

S partnerjem se usedita na mehko podlago, tako da si gledata v oči in da se lahko prsi (srca) dotakneta z roko. Glejta si v oči. Svojo dominantno roko položite na srce, drugo pa na roko vašega partnerja, ki je na vašem srcu. Uskladita dihanje, tako da vsakič oba istočasno izdihneta in vdihneta. Zaprita oči in si predstavljajte jantarjevo meglico, ki zapolnjuje prostor in se nežno dotika vaše kože. Čutite meglico, ki kroži po sobi in z njo vaše zavedanje. Če se vam pojavljajo pretekle misli, jih le opazujte in pustite naj gredo stran. Čutite meglico, kako kroži med vami in partnerjem, med vašo in njegovo roko, vašim in njegovim srcem in tako ustvarja povezavo med vama. Ustvarite krog, ki počasi in počasi zapolnjuje cel prostor. Nato pa si predstavljajte, kako iz tega kroga streljajo zlate iskrice, ki sobo čistijo. Meglica naj se počasi v spirali spusti v zemljo in s seboj odnese vso negativno energijo, za seboj pa pusti mirno in prijetno atmosfero. Nato začnite z masažo.