Specialistična bolnišnica Sv. Katarina

Magnet v Specialni kliniki Sv. Katarina je eden od najmočnejših v Evropi.
Magnet v Specialni kliniki Sv. Katarina je eden od najmočnejših v Evropi.

Specializirana za zdravo življenje

Samo nekaj kilometrov od slovensko-hrvaške meje ste lahko deležni hitre obravnave v rokah vrhunskih specialistov, in to po dostopnih cenah, ki so v okviru cenovnih normativov Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Z vstopom Hrvaške v EU se lahko z obiskom Specialistične bolnišnice Sv. Katarina izognete dolgim čakalnim vrstam v Sloveniji, denimo za ortopedsko obravnavo, magnetno resonanco ter za druge specialistične posege in preglede.

Vrhunska bolnišnica Sveta Katarina v Zaboku na Hrvaškem, specializirana za ortopedijo, kirurgijo, nevrologijo, fizikalno medicino in rehabilitacijo, je evropski center izjemnosti z najsodobnejšo diagnostično, terapevtsko in rehabilitacijsko infrastrukturo. Multidisciplinarni pristop vrhunskih strokovnjakov ter najsodobnejša oprema in najnovejši postopki zdravljenja omogočajo vrhunsko diagnostiko, terapijo in operativne posege ter individualno načrtovano rehabilitacijo. Pacientom odpravijo težave in jim s tem omogočijo hitro in nebolečo vrnitev v normalno življenje.

Od diagnostike in operativnih posegov do rehabilitacije

Moderno opremljena zasebna bolnišnica na 2254 m2 deluje v občini Zabok ob slovensko-hrvaški meji, pacientom pa ponuja zdravstvene storitve s področja ortopedije, kirurgije, nevrologije, fizikalne medicine in rehabilitacije, radiologije in anesteziologije, reanimatologije in intenzivnega zdravljenja.

Najmočnejši magnet

Specialna klinika Sv. Katarina ima najmočnejši magnet za magnetno resonanco v tem delu Evrope. Naprava ponuja maksimalno ločljivost slike ob minimalnem časovnem snemanju, z njo pa dela vodilna ekipa za mišično-skeletne bolezni. Strokovna ekipa lahko s to napravo izvaja tudi analize predhodnih stanj degenerativnih sprememb, kar je bilo doslej tako rekoč nemogoče in na kar so zelo ponosni.


Od ortopedskih operativnih posegov do zdravljenja športnih poškodb

V bolnišnici Sv. Katarina opravljajo zamenjave kolka, kolena in ramena ter delno ali parcialno zamenjava kolena in rame. Izbira operativnega posega je odvisna od stopnje degenerativnih sprememb. Ortopedi bolnišnice Sv. Katarina pri svojem delu uporabljajo najmodernejše materiale in implantate oziroma vsadke, kot so titan, keramika ter legure kobalta in kroma. Še posebno izobraženi so za zdravljenje vseh športnih poškodb, zlasti za artroskopske posege na sklepih kolenu, kolku, ramenu, gležnju in lakta. Zdravniške ekipe bolnišnice Sv. Katarina z uporabo najmodernejših instrumentov izvajajo tudi korekcije deformacij stopal (npr. zelo pogoste deformacije palca pri ženskah – Hallux valgus). Strokovnjaki izvajajo tudi sodobno metodo regeneracije hrustanca z uporabo lastne (avtologne) krvne plazme, obogatene s trombociti. Nedavno so začeli opravljati tudi transplantacije meniskusa.

Odpravljanje bolečin v hrbtenici

Bolnišnica Sv. Katarina premore edinstven program diagnostike bolečinskih stanj hrbtenice, kirurška ekipa pa izvaja minimalno invazivne posege in kirurške postopke na hrbtenici. Individualiziran pristop v specializirani ambulanti za bolečinska stanja hrbtenice omogoča celostno diagnostiko akutne in kronične bolečine vseh delov hrbtenice (vratni, prsni, ledveni, križni in trtični). V kliniki opravljajo minimalno invazivne kirurške posege na hrbtenici, ki omogočajo hitro okrevanje in vrnitev k vsakdanjim opravilom brez dolgotrajne rehabilitacije, ki sicer utegne trajati tudi po več mesecev. Na tem področju je klinika pionir – z njo se lahko kosa samo nekaj največjih svetovnih centrov.


Rehabilitacija po poškodbah

V bolnišnici Sv. Katarina izvajajo celosten rehabilitacijski program za bolečine v sklepih in hrbtenici po poškodbah, zlasti po športnih poškodbah, zaradi preobremenitvenega sindroma ali degenerativnih bolezni, kot so degenerativne spremembe v hrbtenici in artroza. Izvajajo tudi pred- in pooperativno rehabilitacijo po ortopedskih in kirurških posegih.


Ena od najboljših bolnišnic v Evropi

Bolnišnica Sv. Katarina je članica prestižne skupine bolnišnic The Leading Hospitals of The World, ki je v solastništvu ene od največjih in najvplivnejših nemških zdravstvenih verig. Bolnišnica je izobraževalna baza za dve hrvaški medicinski fakulteti (Univerza v Splitu in Univerza v Osijeku) ter za Kineziološko fakulteto Univerze v Zagrebu, poleg tega sodeluje z vodilnimi klinikami v Berlinu, Gradcu in ZDA. Prav v bolnišnici Sv. Katarina se je začel največji evropski projekt za zdravljenje bolečine in razumevanje njenega nastanka (Pain-OMICS), s čimer se je uvrstila med najboljše evropske bolnišnice – temu projektu se je namreč lahko priključilo samo devet odstotkov najboljših.
Bolnišnica se bo v prihodnje usmerila v personalizirano medicino, prilagojeno genomu vsakega posameznika, razširila pa bo tudi področja delovanja.

Paradni konji bolnišnice Sv. Katarina

  • preiskave z magnetno resonanco,
  • vse operacije mišično-skeletnega sistema (artroskopija, vstavitev umetnega sklepa, kirurgija stopala …),
  • poudarek na vseh operacijah hrbtenice,
  • individualni program fizikalne terapije in rehabilitacije,
  • minimalno invazivni operativni posegi na hrbtenici,
  • nevrološka diagnostika.

Specialistična bolnišnica Sv. Katarina
Braščak 8, 49210 Zabok, Hrvaška
Tel.: +385 49 296 600
Faks: +385 49 296 699
E-naslov: info@svkatarina.hr

Poliklinika Sv. Katarina
Trpinjska 9, 10000 Zagreb, Hrvaška
Tel.: +385 1 2867 400
Faks: +385 1 2867 499
E-naslov: infozg@svkatarina.hr

www.svkatarina.hr

www.facebook.com/sv.katarina


SLOVENSKI PACIENTI NA ZDRAVLJENJE V TUJINO PREK ZZZS
Slovenski pacient, ki ima napotnico za specialistično ambulantno storitev, storitev lahko opravi tudi v drugi državi članici EU – bodisi pri javnem bodisi pri zasebnem ponudniku storitve. Pregled ali diagnostično preiskavo plača sam, po vrnitvi v Slovenijo pa na območni enoti Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) zahteva povrnitev stroškov. Priložiti mora originalni račun, dokazilo o plačilu računa, dokumentacijo o opravljenem zdravljenju in številko računa za nakazilo. Stroške dobi povrnjene do višine, ki za to zdravstveno storitev velja v Sloveniji, potne stroške pa krije sam. Del cene storitve, ki ga v Sloveniji krije dopolnilno zavarovanje, pacient uveljavlja pri svoji dopolnilni zavarovalnici. Za operativne posege in za druge bolnišnične storitve, ki zahtevajo bivanje v bolnišnici, je potrebna odobritev ZZZS. Enako velja za zdravljenja in preglede, ki zahtevajo uporabo visokospecializirane in drage medicinske infrastrukture ali medicinske opreme.


Galerija

Magnet v Specialni kliniki Sv. Katarina je eden od najmočnejših v Evropi.

Rehabilitacija je sestavni del zdravljenja v Sv. Katarini.

Kliniko je obiskala hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitanović.

Kliniko so obiskali tudi številni zvezdniki, denimo Severina in Tony Cetinski, pa tudi poklicni športniki, kot so Ivica in Janica Kostelić ter Blanka Vlašić. Klinika je uradna zdravstvena ustanova številnih poklicnih nogometnih klubov, kot sta Hajduk in Dinamo, obenem pa je tudi uradna bolnišnica Hrvaške nogometne zveze.

Vojko Kanič

prim. doc. dr. Vojko Kanič dr. med. spec. kardiologije, vaskularne in interne medicine

Postavi vprašanje

Simona Sanda

Simona Sanda uni. dipl. psih. spec. klinične psihologije

Postavi vprašanje

Vesna Kaloh

Vesna Kaloh dr. dent. spec. čeljustne in zobne ortopedije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki