Kozmetika Bioeffect: Bioetehnologija, lepota in vulkanska moč

Bioeffect EGF serum
Bioeffect EGF serum

Biotehnologija, obnovljivi geotermalni viri in vrhunska negovalna kozmetika zvenijo kot nenavadna formula za uspeh. Vendar islandsko podjetje BIOEFFECT združuje inovativnost biotehnologije s trajnostnim pristopom in uporabo geotermalne energije, za proizvodnjo visoko kakovostnih produktov za nego kože. Ravno njihov edinstveni pristop se je izkazal kot resnična formula za uspeh.

Del imena BIOEFFECT je predpona BIO, ki predstavlja biotehnologijo. Za proizvodnjo celičnih aktivatorjev v ječmenovih rastlinah, ki jih vsebujejo vsi izdelki BIOEFFECT, uporabljajo najnaprednejše postopke biotehnologije. Celični aktivatorji so proteini, ki so del naravnega procesa obnavljanja kože in poskrbijo za zdrav in sijoč videz kože.

Biotehnološki patent, ki ga uporabljajo za njihovo proizvodnjo, so sprva uporabljali zgolj v namene raziskav izvornih celic, ki jih je izvajalo islandsko biotehnično podjetje ORF Genetics. S pojavom priložnosti za razvoj kozmetične linije pa se je rodila znamka BIOEFFECT. Znamka še vedno ostaja zvesta biotehnološkemu in medicinskemu razvoju ter napredku. Med več kot 40 zaposlenimi v teh islandskih laboratorijih, je 9 doktorjev znanosti, ki sodelujejo z univerzami in znanstvenimi inštituti na področju biotehnologije po celem svetu.

Poleg pionirstva na področju biotehnološke industrije pa se edinstvenost znamke BIOEFFECT vidi še v eni 'vroči temi', ki je prav tako značilna za Islandijo; v trajnostnem razvoju obnovljivih geotermalnih virov. S pomočjo vulkanske vročine, globoko pod površjem vulkanske Islandije, so Islandci zmožni pokriti kar 66% potreb po energiji na celem otoku. BIOEFFECT izkorišča ta edinstven vir energije za rast ječmenovih rastlin v geotermalnem rastlinjaku velikosti 2000 m2, v samem srcu Islandije.

Novo: Bioeffect EGF serum

Ekipa znanstvenikov, ki stoji za to svetovno uveljavljeno islandsko kozmetično blagovno znamko pa nam je v mesecu marcu predstavila še eno inovacijo na področju nege kože – izboljšan BIOEFFECT EGF SERUM, ki vsebuje povečano koncentracijo celičnega aktivatorja EGF. Serumu so odvzeli tudi dve sestavini, ki sedaj nista več potrebni in s tem že tako maloštevilne sestavine še zmanjšali iz devet na sedem. Prav tako serum sedaj ne vsebuje več alkohola. Nova formula ima tako še močnejši učinek na pomlajevanje kože ter na njen mladostno svež in žareč videz.

Novi BIOEFFECT EGF SERUM vsebuje samo sedem  sestavin, v primerjavi z nad 50 kemikalijami, ki so tipično vgrajene v tradicionalne proizvode za nego kože, ne vsebuje  olj in alkohola,  je brez konzervansov in dišav.
Osnovna sestavina seruma je EGF, ki je naravni del signalizacijskega procesa, ki celicam kože omogoča medsebojno komunikacijo, da lahko  vzdržujejo zdrav videz kože.

Poleg EGF celičnega aktivatorja BIOEFFECT EGF SERUM vsebuje še glicerin, ki je odličen vlažilec in hkrati ustvarja optimalne pogoje za zaščito EGF celičnega aktivatorja; čisto islandsko izvirsko vodo; hialurinsko kislino, ki je eden izmed najmočnejših dostopnih vlažilcev ter ekstrakt ječmenovega semena, ki vsebuje veliko število pomembnih mulekul, ki ščitijo EGF in vzdržujejo kondicijo kože.

BIOEFFECT EGF SERUM je na trg prišel maja 2010 na Islandiji. Danes je BIOEFFECT zelo uspešna blagovna znamka na mednarodni sceni produktov za negovanje kože in uživa močno naklonjenost pri uporabnikih, lepotnih strokovnjakih in dermatologih. BIOEFFECT je dobitnik mnogih mednarodnih nagrad. V lanskem letu so bile BIOEFFECTU podeljene prestižne nagrade kot so Danish Beauty Awards, The GALA Spa Awards v Nemčiji in nagrado za najboljši biotehnološki dosežek  The European Biotechnology Awards.

BIOEFFECT je na voljo v boljših  parfumerijah, kozmetičnih salonih in spajih.

Prodajna mesta kozmetike Bioeffect in več informacij na bioeffect.si

Galerija

Bioeffect EGF serum

Bioeffect EGF serum

Katja Arko Kampuš

Katja Arko Kampuš dr.dent.med. spec. ortodont

Postavi vprašanje

Zdravka Koman Mežek

Zdravka Koman Mežek dr. med. spec. ginekologije

Vsi Viva strokovnjaki