Kontaktne leče in šport

Dober vid je mnogim nekaj samoumnevnega, zagotovo pa ne tistim, ki potrebujejo korekcijo vida. Slabši vid je velika ovira pri športnikih, saj je zelo pomembno, da med športnimi aktivnostmi dobro vidimo. Le tako lahko kar se da sproščeno in brez nepotrebnih ovir dosežemo najboljše rezultate.

Pri ukvarjanju s športom so kontaktne leče zagotovo najboljša izbira. Leče vam, ne glede na to ali ste poklicni športnik ali samo rekreativec, omogočajo svobodo gibanja, ki jo še kako potrebujete.

Kontaktne leče pripomorejo k boljši koordinaciji, koncentraciji, ravnotežju in natančnosti, torej uspešnejšemu športnemu udejstovanju. Vidno polje mora biti široko, vizualno zaznavanje pa neprekinjeno, kar je zlasti pomembno pri igrah z žogo.Kontaktne leče za boljšo učinkovitost

  • Boljši periferni vid – kontaktne leče omogočajo boljši periferni in lateralni vid kot korekcijska očala.
  • Ni vam treba skrbeti, da vam bodo v napoto, da bi zdrsnile zaradi gibanja, se rosile ali padle z nosa.
  • Leče zagotavljajo boljše vidno polje, optimalno ostrino vida in boljši kontrast.
  • Brez bleščanja in odsevov – veliko športov se igra pod reflektorji, zato je igranje z očali lahko zaradi bleščanja in odsevov zelo moteče.
  • Brez ovir – kontaktne leče lahko nosite pod masko, sončnimi očali ali čelado.
  • S kakovostnim vidom se lahko mirno osredotočite na igro.
  • Izognite se poškodbam, ki se hitro pripetijo pri igrah z žogo zaradi zlomljenega okvirja očal.


Dnevne leče za ljudi z aktivnim načinom življenja

Mnogi uporabniki kontaktnih leč pri športu prisegajo na dnevne leče. Primerne so tudi za vse tiste, ki v vsakdanjem življenju nosijo očala, vendar ne želijo, da bi jih pri telesni aktivnosti karkoli oviralo. Ta tip kontaktnih leč je najbolj enostaven in praktičen za uporabo, saj se leče po nošenju enostavno zavrže. Leče za enkratno uporabo ne potrebujejo posebne nege. Ker se po uporabi zavržejo, ne potrebujemo tekočine za čiščenje, niti škatlice za leče. Tveganje za okužbe je pri teh lečah najmanjše, saj ni nevarnosti nabiranja snovi na njihovi površini. Zato tudi zagotavljajo jasnejši vid.


TopVue Elite – leče za vsako priložnost

Novost na področju dnevnih kontaktnih leč so TopVue Elite, ki jih odlikuje izjemno udobje in svežina. Za to sta zaslužna tehnologija Radial Edge (tanek in zaobljen rob leče) in material Biomoist GelFlex, ki s svojimi vlažilnimi agenti lečo ohranja navlaženo skozi ves dan.

Leče TopVue Elite se zaradi odličnega vlaženja in udobja pri nošenju lahko uporablja praktično pri vseh športih, od teka, kolesarjenja, smučanja do jadralnega padalstva.

TopVue Elite ali druge dnevne leče si lahko naročite v največji spletni trgovini s kontaktnimi lečami v Sloveniji Moje-lece.si. Če se želite pred izbiro posvetovati z očesnim zdravnikom se na očesni pregled lahko naročite v Optiki Vallis, ki ima svojo poslovalnico v trgovskem centru Arkadia na Viru pri Domžalah.

Spremljajte akcijske ponudbe in novosti spletne trgovine Moje-lece.si na spletni strani Moje-lece.si, na njihovem Facebook računu, Instagram profilu in ostalih družabnih omrežjih.

Galerija
Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki