Roche 50 let v onkologiji obeležil z donacijo hiši Hospic

  • UR
  • torek, 27. november 2012
Irma Veberič predaja donacijo Tatjani Fink
Irma Veberič predaja donacijo Tatjani Fink

Pred 50 leti je farmacevtsko podjetje Roche predstavilo svoje prvo zdravilo za zdravljenje raka. Od takrat je podjetje z intenzivnim vlaganjem v raziskave in razvoj postalo vodilno biotehnološko podjetje, ki je pomembno prispevalo k boljšim rezultatom pri zdravljenju raka v zadnjih petdesetih letih. Ob koncu strokovnega srečanja, ki ga je podjetje organiziralo ob tej priložnosti in katerega častni pokrovitelj je bil veleposlanik Švice v Republiki Sloveniji gospod Robert Reich, pa so namenili donacijo v višini 10.000 EUR hiši Hospic

Leta 1962 je s takrat novo obliko kemoterapije družba Roche vstopila na za njih novo področje  onkologije. Inovativnost in iskanje rešitev, ki bi izboljšale zdravljenje bolnikov, je osnovno vodilo podjetja in tako so v nadaljnjih letih s pomočjo vrhunskih strokovnjakov v svojih raziskovalnih centrih odkrivali zdravila in diagnostične rešitve,  ki so pomembno izboljšale rezultate zdravljenja bolnikov z rakom.

Z razvojem bioloških in tarčnih zdravil ter diagnostiko, ki omogoča poglobljeno odkrivanje molekularnih posebnosti bolezni, je podjetje začelo razvijati koncept posamezniku prilagojene medicine, ki je tudi ključna usmeritev družbe Roche danes in v prihodnosti. Na ta način omogočajo tarčna zdravljenja za bolnike, katerih bolezen izraža določene posebnosti. Prve  konkretne rešitve so že vpeljali  na področju zdravljenja določenih vrst raka dojk, raka kože, raka pljuč  in tudi pri boleznih kot je hepatitis. Danes je zaradi svoje inovativnosti, združevanja znanj s področja farmacije in diagnostike, velikih investicij v raziskave in razvoj in nenazadnje koncepta  posamezniku prilagojene medicine, družba Roche vodilno podjetje na področju biotehnologije.

Ob strokovnem dogodku, ki ga je družba Roche v Sloveniji organizirala, da predstavi napredek v onkologiji v zadnjih desetletjih in predvsem, kaj posamezniku prilagojena medicina prinaša bolnikom in zdravstvenim delavcem, je podjetje namenilo tudi donacijo v višini 10.000 EUR hiši Hospic. “Odgovor bolnika na zdravljenje je uspeh vseh, ki prispevamo svoje delo in znanje v boju proti bolezni. Zavedamo se, da za bolnika in njegove najbližje šteje vsak dan. Za vsak dan, ki naj bo dostojen za človeka, pa si neizmerno prizadevajo tudi v Hospicu, zato smo se odločili, da donacijo ob tej priložnosti namenimo njihovi hiši.” je ob predaji donacije predsednici društva Hospic Tatjani Fink povedala Irma Veberič, direktorica družbe Roche farmacevtska družba d.o.o. Simbolično je donacijo predstavljala lučka z napisom “Vsak dan šteje. Roche za Hospic”.

Lara Pezdir Podbregar

Lara Pezdir Podbregar mag.farm. P3 Professional licenciran svetovalec

Postavi vprašanje

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki