Izšla knjiga: Ekološka naselja in trajnostna kultura bivanja

  • UR
  • ponedeljek, 12. november 2012

Priročen esejistično-dnevniški koktajl z recepti za rešitev sveta, avtor Nara Petrovič

Novembra je izšla knjiga Ekološka naselja in trajnostna kultura bivanja Nare Petroviča, ki je obiskal mnoga ekološka naselja in se udeležil štirih evropskih konferenc Globalne mreže ekovasi. Tam pridobljena znanja je uporabil pri zagonu in izvedbi projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu! in pri mnogih drugih manjših projektih, ki ljudem vračajo moč, samozavest, pozitivnost in zaupanje.

V knjigi boste našli koktalj pozitivnih idej ter učinkovitih in poceni rešitev za dvig kakovosti življenja, stabilizacijo podnebnih in gospodarskih ekstremov, prehod v nizkoogljično družbo, večjo samooskrbo in lokalno samoupravo ter za preseganje škodljivih vedenjskih vzorcev. Preberite zbirko rešitev, do katerih so prišli v stotinah ekoloških naselij po svetu, ki vračajo samozavest in zaupanje v zdravo pamet ter spodbujajo pozitivno naravnanost, samoiniciativnost ter ustvarjalnost.

Na svetu se dogaja revolucija z nešteto majhnimi jedri zdravih skupin ljudi. Ta jedra med rakavim tkivom, ki je omrežilo planet, počasi gradijo trdoživo, zdravo življenje. (R)evolucijo prinašajo brez pompa, brez kričečih zastav in političnih govorov, s tihim, aktivnim prevzemanjem vajeti v svoje roke, v duhu besed Marshalla McLuhana: Na vesoljski ladji Zemlja ni potnikov. Vsi smo posadka.

V tej knjigi ne boste našli instant receptov, temveč poglobljene uvide, ki delujejo kot lijak za ideje, ki jih sami že nosite v sebi.

Po Sloveniji potekajo tudi brezplačna predavanja z istim naslovom. Več informacij najdete tukajle.


Več o avtorju Nari Petroviču si preberite v članku Predstavljamo vitalne ljudi: Nara Petrovič.

Peter Preskar

Peter Preskar dr. med. spec. oftalmolog

Petra Može

Petra Može univ. dipl. soc. del.

Postavi vprašanje

Pavle Košorok

prof. dr. Pavle Košorok dr. med. spec. kolorektalne medicine

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki