Accent Ultra – ultimativna novost na področju medicinske estetike

(Foto: Diana Anđelić)

Healthness center je predstavil novost na področju medicinske estetike pri nas: Accent Ultra sistem, ultimativna tehnologija in prva prava pristna alternativa kirurškim operacijam, za zdravljenje debelosti in lokalizirane maščobe. Posledično se zmanjša obseg telesa in oblikuje telesno in obrazno silhueto. Postopek zagotavlja popolnoma varno, neboleče in neinvazivno zdravljenje, kjer se lahko stranka takoj po tretmaju vrne k vsakdanjim opravilom.
Z inovativnim združevanjem ultrazvočnih kompresijskih in strižnih valov ter kombinacijo unipolarnih in bipolarnih radiofrekvenčnih valov, Accent Ultra ciljano reducira odvečno nezdravo maščobo, pod določenimi pogoji, ki jih ustvarjajo ultrazvočni valovi.

Odprava maščobe

S postopkom se odpravi maščobo, ki jo kljub pravilni, zdravi in uravnoteženi prehrani ter vadbi ni bilo mogoče odpraviti. Obraz pridobi lepši ton in ten ter linije in silhueto, ki je bila prej brez kirurškega posega, iniciranega botulina in polnil praktično nedosegljiva.

Radiofrekvenčni valovi povzročajo hitrejše nihanje in obrate (rotacijo) vodnih molekul; zaradi nastajajočega trenja se dermis in epidermis segrevata. Ob doseganju prave temperature pride do stimulacije celic, ki sočasno obnavljajo kolagenska vlakna ter hkrati povzročajo krčenje kolagena. Takšen proces v naravnem telesnem stanju težko dosežemo. Posledično odstranimo celulit, ozdravimo celulitis, sočasno pa koža postane čvrsta, napeta in prožna (ne visi), zmanjša se obseg telesa in oblikuje naravna telesna silhueta. Rezultat je viden takoj, brez obljub in čakanja.

Trajen učinek, viden takoj

Oba modula nudita ekstremno in popolno varnost, trajen učinek, ki je viden takoj, z nikakršnimi poškodbami živčevja, ožilja ali vezivnega tkiva. Proces, ki ga ustvarimo v času tretmaja, traja še nadaljnjih 7 dni, torej je realen rezultat viden sedmi dan po prvem tretmaju, ko se kolagen prične na novo proizvajati. Odpadne snovi, ki pri tem nastanejo, pa mehanska masaža še dodatno pospešeno odvede v krvni in limfni obtok. Zato mora stranka upoštevati stroga pravila uživanja čiste tekočine, vode, in ostale pogoje, ki jih prejme pri terapevtu. Rezultati so lahko trajni ob upoštevajočih predspostavkah staranja telesa, zdravega načina prehranjevanja (brez tako imenovanih jojo diet) in zdravega načina življenja - zdrave in primerne hrane in rekreacije.

Medicina dokazuje in zagovarja dejstvo, da lahko prekomerno telesno težo zdravimo s pravilnim in kakovostnim vnosom hranilnimi snovi v telo ter rekreacijo, trdovratni del maščobnega tkiva pa kri in krvni obtok ne moreta doseči. V takih primerih uporabimo t. i. motivatorje, ki nam pomagajo in nas spodbujajo, da tudi takšni težavi napovemo konec in oblikujemo svoje telo na popolnoma zdrav in povsem neinvaziven način. Telo se preoblikuje v naravno silhueto.


Individualna obravnava

V Healthness centru so zaradi vzrokov nastajanja različnih estetskih težav, ki nemalokrat preidejo v stanje bolezni, ustvarili koncept, kjer vsakega posameznika obravnavajo individualno. Vsak posameznik nosi svojo zgodbo, doživel je izkušnje, ki ga delajo drugačnega in prav to je pri pripravi programa potrebno upoštevati.

Pri oblikovanju telesa izhajajo iz dejstva, da sta samo dve stvari, ki lahko varno in na zdrav način oblikujeta telo: primerna prehrana ter zdrava rekreacija. Vse ostalo je zgolj potuha, različni instant pripravki in »praški« pa naše telo s prehitro izgubo telesne teže le preobremenijo  in postavijo naše zdravje na nezavidljivo nizko stopnjo, ki imajo posledico lahko šele daleč v prihodnosti.

Healthness koncept temelji zgolj na zdravem pristopu, ki ga kreiramo preko zdrave hrane in zdrave rekreacije in tako vodi v bolj zdravo in vitko telo, posledično pa se izboljša tudi psihično počutje, kjer je opazna predvsem boljša samozavest in občutek notranjega zadovoljstva.


Lara Pezdir Podbregar

Lara Pezdir Podbregar mag.farm. P3 Professional licenciran svetovalec

Postavi vprašanje

Peter Topić

Peter Topić univ. dipl. soc. del., TAP, CSAT zasvojenost s seksualnostjo, seksualna anoreksija, druge nekemične zasvojenosti, čustveni incest

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki