Predstavljena GENialna rešitev za težave s težo ali zdravjem

  • UR
  • torek, 18. september 2012

Ob vstopu v novo jesensko sezono sta podjetje Linea Snella in podjetje Studio Moderna predstavila novost v slovenski ponudbi programov uravnavanja telesne teže in oblikovanja telesa. Združila sta moči ter programe oblikovanja telesa nadgradila z osebno DNK analizo Wellneo:genetics, ki sedaj temeljijo na poznavanju genetske zasnove in so pisani na kožo posamezniku.

Linea Snella in Studio Moderna sta kot prva v Sloveniji povezala pomen vadbe, prehrane in genetike ter s skupnimi močmi oblikovala novo kombinacijo razširjenih programov oblikovanja telesa v povezavi z osebno DNK analizo. Že septembra bodo tako v vseh centrih Linea Snella in FitMan omogočili nakup in opravljanje genske analize ter dodatno prilagoditev obstoječih programov v skladu z izsledki. V kratkem bodo na trgu predstavili popolnoma nove programe, ki bodo od samega začetka sestavljeni v skladu z rezultati opravljene genske analize in tako kar se da najbolj pisani na kožo in telo vsakega posameznika.

V centrih za oblikovanje telesa Linea Snella in FitMan težijo k čim večji personalizaciji programov in verjamejo, da bodo s pomočjo nutrigenetske analize oblikovali eno izmed najbolj celovitih osnov za poglobljeno prilagoditev osebnih programov vadbe. »Na osnovi prejetih izsledkov DNK analize vsakega posameznika bomo programe oblikovali po željah ter dejanskih potrebah posameznikov in zajeli področja svetovanja ter zdravega in aktivnega življenjskega sloga. Izsledki nutrigenetske analize Wellneo:genetics bodo pripomogli tudi k temu, da bomo pri individualnem svetovanju lahko upoštevali še vse ostale kazalnike ter tako še celovitejše oblikovali osebni program,« je dejala direktorica Linea Snelle, Barbara Humar.

Wellneo:genetics je trenutno ena najnatančnejših DNK analiz na svetovnem trgu, ki na več kot 80 straneh predstavi 34 podrobnih analiz, vsaka analiza pa vsebuje posameznikov genetski rezultat in skrbno pripravljene ter personalizirane nasvete, ki usmerjajo k izboljšanju obravnavanega področja. Analiza je primerna za vse, ki želijo učinkovito shujšati oziroma vplivati na svojo telesno težo, biti in ostati vitalni, ohraniti zdrav in mladosten videz ter za športnike in rekreativce, ki želijo doseči optimalne rezultate.

Matjaž Petrovič
iz podjetja GenePlanet je predstavil vlogo Osebne DNK analize wellneo:genetics pri programu vadbe: »Želeli smo ponuditi popolno storitev, s pomočjo katere bi se lahko posamezniki začeli prehranjevati skladno z genetskim zapisom. Našo storitev smo razvijali kar dve leti in pol. Verjamemo, da kot ena najobsežnejših in najnatančnejših DNK analiz na svetovnem trgu s personaliziranimi nasveti predstavlja dober temelj za spremembo življenjskega sloga, s prilagojeno prehrano in vadbo pa je nekaj najboljšega, kar lahko privoščimo svojemu telesu."

Nutricionistka mag. Iva Verbnik je ob predstavitvi poudarila pomen skrbi ne le za zunanji videz, temveč tudi in predvsem zmanjšanje zdravstvenih tveganj. »Vemo namreč, da zaradi debelosti lahko pride do številnih zapletov, denimo diabetesa tipa 2, srčno-žilnih obolenj, celo nekaterih rakavih obolenj. Niso pa vse diete ustrezne za vse. Če vsakega posameznika po meri obleče krojač, le kako naj bi jih pri prehrani stlačili vse v isti koš pravil? Zato je individualen načrt in poznavanje genov toliko bolj pomembno.«

Za osebno DNK analizo Wellneo:genetics in vadbeni program v centrih Linea Snella se je odločila tudi znana pevka Nuša Derenda: »Že vrsto let se trudim vzpostavitvi optimalno prehrano, zato sem v programih Linea Snella, ki izvajajo tudi nutrigenetsko analizo Wellneo:genetics, videla predvsem priložnost, da svoj življenjski slog še izboljšam. Navsezadnje je zame to tudi bistvenega pomena, saj pri svojem delu potrebujem veliko psiho-fizične kondicije in seveda dobro počutje za premagovanje občasno napornih dni.«


O Osebni DNK analizi Wellneo:genetics in programih Linea Snella

Podjetje Studio Moderna je storitev Osebna DNK analiza Wellneo:genetics, ki prinaša posameznikovi genetski zasnovi prilagojen načrt prehrane in življenjskega sloga, javnosti predstavilo aprila letos. Za inovacijo je letos Wellneo:genetics na razpisu za inovacije GZS Zbornice osrednjeslovenske regije prejel zlato priznanje. S to storitvijo pa je podjetje Studio Moderna tudi kvalitativno nadgradilo dosedanji program znamke Wellneo, s podjetjem GenePlanet pa že razvijajo nove storitve, ki bodo v bližnji prihodnosti predstavljale razširitev linije Wellneo:genetics z različnimi genetskimi testi za posameznika.

Studio Moderna, ki letos praznuje 20 let delovanja, danes predstavlja vodilno večkanalno platformo za e-trgovanje in direktni marketing na hitro rastočih trgih Srednje in Vzhodne Evrope, Rusije in Turčije. Platforma dosega preko 400 milijonov potrošnikov v 21 državah in vključuje vertikalno integriran model večkanalne prodaje, medijev, marketinga in distribucije, zaradi česar je Studio Moderna idealni partner za znamke, ki želijo dostopati do hitro rastočih trgov Srednje in Vzhodne Evrope.

Metoda Linea Snella® velja za eno najučinkovitejših naravnih metod oblikovanja telesa na svetu! Razvili smo jo v 28-ih letih delovanja na mednarodnih trgih, v več kot 120 centrih. Le prava ter individualna kombinacija različnih najsodobnejših pristopov je tista, ki lahko sočasno zagotovi znižanje telesne teže, zmanjšanje obsega na kritičnih predelih telesa, izboljšanje celulitnega stanja ter mišičnega tonusa telesa. Ob vsem tem pa ohranja tudi čvrstost kože in zagotavlja odlično psihofizično počutje!

Galerija

Nuša Derenda

Osebna DNK analiza Wellneo:genetics - Kit za odvzem vzorca.

Nuša Derenda

Nutricionistka mag. Iva Verbnik in izvršna direktorica podjetja Linea Snella Barbara Humar Gerbec.

Osebna DNK analiza Wellneo:genetics.

Nastja Lazar

Nastja Lazar dr. med. spec. dermatovenerologije

Vsi Viva strokovnjaki