Sto žensk je osvojilo Triglav

  • UR
  • ponedeljek, 10. september 2012
Sto žensk na Triglav 2012, skupna fotografija na vrhu Triglava, Sloveniji v ponos.
Sto žensk na Triglav 2012, skupna fotografija na vrhu Triglava, Sloveniji v ponos. (Foto: Boštjan Fon)

Več kot 1000 kolesarjev se je udeležilo že 10. rekreativnega kolesarskega maratona Zelenih Dolin

Zelene Doline so minuli petek na najvišji slovenski vrh v spremstvu gorskih vodnikov odpeljale kar 100 žensk, v sobotnem dopoldnevu pa se je na zgornje-savinjskem koncu Slovenije več kot 1200 navdušenih kolesarjev preizkusilo na jubilejnem, letos že 10. rekreativnem kolesarskem maratonu Zelenih Dolin. A presenečenjem s strani Zelenih Dolin še kar ni videti konca!

Športni konec tedna Zelenih Dolin se je pričel že sredi prejšnjega tedna. Sto predstavnic nežnejšega spola se je na letošnjem 47. planinskem dogodku »100 žensk na Triglav« skupaj z gorskimi reševalci in izkušenimi gorskimi vodniki zbralo že v četrtek popoldne. Zboru in prijetnemu spoznavnemu druženju je sledilo predavanje o varni hoji ter počitek pred petkovim vzponom. Letos je največ pohodnic s štajerskega konca in iz osrednjeslovenske regije, med njimi pa jih je kar 88 takih, ki še niso stale na najvišjem vrhu Slovenije.

Po prespani noči v vojašnici v Lescah so pohodnice v enem dnevu osvojile vrh Triglava. Pohoda se je udeležila tudi aktualna mlečna kraljica, 21-letna Eva Keržič iz Vodic, ki je bila po napornem vzponu  še vedno polna lepih vtisov: »Pot nas je vodila od Rudnega polja do Planine Konjščice in Jezerc, nato pa vse do Vodnikovega doma in koče Planika pod Triglavom. Od tam dalje smo se v ekipah po deset žensk z enim od vodnikov povzpele do vrha, nato smo se vrnile v Planiko in tam prenočile. Domov sem se vrnila v soboto, priznam, da precej izmučena, a izjemno vesela in ponosna na prav vse sotrpinke. Bilo je nepozabno!«

Po besedah organizatorjev (Slovenske novice, Slovenska vojska in GRS ter Mlekarna Celeia) je tudi letošnji pohod uspel po načrtih, o težava z vremenom pa letos ni bilo ne duha ne sluha. Organizator pohoda Boštjan Fon je ob tem povedal: "Punce so bile  odlične. Posebno pohvalo med njimi si zasluži najstarejša Joži Klemenc, rojena v letu 1941. Brez težav je osvojila vrh ter pri tem ohranila optimizem in dobro voljo.«

Zelene Doline pa minuli konec tedna niso osvajale le vrhov, pač pa tudi kilometre na dveh progah, ki so navdušene kolesarje vodile na skupen cilj: v Logarsko dolino. Vreme ni skoparilo s sončnimi žarki, prireditelji pa so z udeležbo več kot zadovoljni, saj se je na 70-kilometrsko progo prijavilo več kot 1000 ljudi, na krajšo, 30-kilometrsko pa več kot 850 ljudi. Na cilju je kolesarje pričakal topel obrok, sledilo pa mu je sproščeno in veselo druženje ob glasbi, srečelovu in veliki torti, ki je napovedala naslednje izjemno obeležje: Mlekarna Celeia jeseni namreč praznuje 25. obletnico blagovne znamke Zelene Doline.

Mirjam Toporiš Božnik

mag. Mirjam Toporiš Božnik certificirana apiterapevtka in NLP praktik hipnoze

Postavi vprašanje

Zarja Đotišini

Zarja Đotišini indijska astrologija

Gregor Kavčič

dr. Gregor Kavčič dr. med. spec. ortopedije

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki