Adriatic Slovenica ob otvoritvi nove poslovne enote donirala Društvu za zdravje srca in ožilja Slovenije

  • UR
  • četrtek, 14. junij 2012
(Foto: Diana Anđelić)

Adriatic Slovenica uspešno poslovala v prvih štirih mesecih in ob otvoritvi novih prostorov poslovne enote Ljubljana z donacijo 15 tisoč evrov podprla Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenij.

Rezultati poslovanja Adriatica Slovenice za prve štiri mesece letos kažejo rast tržnega deleža druge največje slovenske zavarovalnice. V tem obdobju so obračunali za 89,8 milijonov evrov bruto premije in izplačali za 62,5 milijonov evrov škod, ki so v primerjavi z enakim obdobjem lani porasle za 1,5 odstotka. Z uvedbo pomembnih novosti na zavarovalnem trgu kljub zaostrenim razmeram na finančnih trgih uspešno uresničujejo zastavljene cilje. V prvem štirimesečju so zabeležili čisti poslovni izid v višini 6,7 milijonov evrov. V Ljubljani so se strankam še bolj približali in danes uradno otvorili prostore poslovne enote Ljubljana na novem naslovu - Celovški cesti 206, kjer je strankam na enem mestu na voljo celotna ponudba zavarovalnih in finančnih storitev. Ob tej priložnosti so z donacijo v višini 15.000 evrov podprli delovanje Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije

Predsednik uprave zavarovalnice Adriatic Slovenica Gabrijel Škof je povedal, da je bilo lansko poslovanje kljub zaostrenim razmeram na trgu dobro, letošnji štirimesečni rezultati pa napovedujejo uspešno uresničevanje zastavljenih ciljev. V prvih štirih mesecih so obračunali za 89,8 milijonov evrov bruto premije in v primerjavi z enakim obdobjem lani povečali tržni delež  z 11,78 na 12,05 odstotka. V primerjavi z enakim obdobjem lani so za 1,5 odstotka porasle likvidirane škode (predvsem zaradi februarske orkanske burje) in v prvih štirih mesecih izplačali za 62,5 milijona škod. Najobsežnejši delež premije v okviru celotne zbrane premije predstavljajo premoženjska zavarovanja, ki jim sledijo zdravstvena in življenjska zavarovanja. V prvih štirih mesecih letos so zabeležili čisti poslovni izid v višini 6,7 milijona evrov, ki presega tako načrtovani, kakor tudi lanski štirimesečni izid.

Član uprave Jacob Westerlaken, zadolžen za trženje in razvoj zavarovanj, je poudaril, da postavlja zavarovalnica  stranke v središče  delovanja, zato nenehno razvijajo in posodabljajo zavarovanja in storitve, da so zavarovancem še bližje.

Sodobne novosti iz ponudbe je predstavil član uprave za finance in računovodstvo Matej Cergolj. Med njimi velja izpostaviti pomembno sodobno inovacijo, ki jo je zavarovalnica ponudila prva v Sloveniji: možnost sklenitve zavarovanja Tujina AS preko mobilnega telefona ter dobrodošlo novost na področju prijave škod - nov interaktivni portal, ki zavarovancem med postopkom reševanja škodnega primera omogoča dvosmerno komunikacijo s svojim skrbnikom in so ga stranke v dveh mesecih delovanja ocenile kot zelo dobrodošlo novost. Zavarovalnica pa je prav v prejšnjem tednu ponudila novo in udobno sklenitev avtomobilskega zavarovanja z nekaj kliki preko spletne strani wiz.si.

Včeraj so tudi uradno predali namenu prenovljene poslovne prostore ljubljanske poslovne enote zavarovalnice, ki je odslej na eni lokaciji. Stranke imajo zdaj na Celovški cesti 206 v Ljubljani na voljo popolno ponudbo zavarovalnih in finančnih storitev ter sodobni škodni center na enem mestu.

Aleš Žižmund, direktor poslovne enote Ljubljana je poudaril, da nova lokacija poslovne enote v Ljubljani zagotovo omogoča prijetnejše in bolj učinkovito poslovanje, tako za stranke, kakor zaposlene. Poslovna enota Ljubljana je lani obeležila 20-letnico delovanja in je tesno vpeta v okolje, kjer deluje. Podpirajo številne lokalne in regionalne projekte na področju športa, zdravstva, kulture, izobraževanja in humanitarnosti, prav danes v popoldanskem času pa pripravljajo pester program ob dnevu odprtih vrat.

Na novinarski konferenci so predstavniki zavarovalnice primariju Matiji Cevcu, dr. med. predsedniku Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije predali donacijo v višini 15.000 evrov za delovanje društva na področju zdravstvene preventive srčno-žilnih obolenj in tako prispevali k temu, da bodo te preventivne dejavnosti dostopnejše.

Galerija

Diana Anđelić

Diana Anđelić

Diana Anđelić

Diana Anđelić

Andrej Repež

asis. dr. Andrej Repež dr. med. spec. plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije

Veronika Podgoršek

dr. Veronika Podgoršek psihoterapevtka

Luka Hren

Luka Hren diplomirani kineziolog in gibalni terapevt Diplomirani kineziolog, Fakulteta za šport, magistrski študij Kinezioterapija

Postavi vprašanje

Vsi Viva strokovnjaki